IMAO SAM MILION VOZAČA DO SADA

1 min čitanja

Slaviša Janićijević (64) iz Prokuplja već 32 godine drži dečije autiće u centru grada. Ni sam ne za koliko je dece selo za volane njegovih automobila, ali procenjuje da ih je sigurno milion.

-Moji vozači voze i širom Amerike, svugde po svetu, a dolaze i njihova deca i unučići. Puno je godina prošlo od kako sam krenuo sa ovim i mogu vam reći da sam odškolovao dva akademska građana smao sa ovim poslom- priča Slaviša Janićijević kojeg svi u gradu znaju po nadimku Gusi.

U sezoni, odnosno od maja do oktobra svakodnevno je na platou kod česme i verno služi svoje male vozače. Situacija je razih i on se sa ljubavlju seća svakog deteta koje je „krstarilo“ njegovim automobilom.

Kaže da se deci posebno sviđa traktor sa prikolicom, ovaj američki „džondir“ , a pažnju devojčicama privlači barbikin automobil, koje se otvaraju vrata.

-Sve je počelo sasvim slučajno i evo došao sam do toga da kući imam dvadesetak ovih automobila. Kada ih u oktobru spakujem, sledi servis i tako sređeni čekaju narednu sezonu- objašnjava Gusi.

Dodaje da sve radi sam, od servisa, popravke, sređivanja, jer je za sve ove godine izučio svet dečijih automobila.

-Zaista me ovaj posao ispunjava i volim decu. Nekako čini mi se da je ceo grad odrastao ovde, baš na ovom platou i to su lepe uspomene. Biće još klinaca, jer ne planiram da prestanem sa ovim dok sam živ- obećava naš sagovornik.

Zapravo, njegovi autići su jedina zanimacija u gradu za mališane do sedam godina, ako zaboravimo nekoliko dečijih igrališta. Zato je oko njega uvek gužva, posebno kada je lepo vreme i tada deca sa nestrpljenjem čekaju da se provozaju.

Nekad dobiju i dužu vožnju, nekad je ne plate, a zanimljivo je da Gusi ne naplaćuje blizancima i trojkama.

Zato slobodno možemo reći da je njegova radnja jedan od simbola odrastanja i grada.


0


0

The post IMAO SAM MILION VOZAČA DO SADA appeared first on Prokuplje press.