Pašalić zatražio da se ispita odgovornost Opštine Kuršumlija

2 min čitanja
Pašalić zatražio da se ispita odgovornost Opštine Kuršumlija
Neko je ipak odgovoran pored valsnika! Foto:ProkupljePress.com

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Opštinske uprave Kuršumlija zbog nesreće sa ringišpilom u kojoj je povređeno trinaestoro dece.

Kako je saopšteno je iz njegove kancelarije, od Opštine Kuršumlija je zatražio da ga u roku od osam dana informiše o svim okolnostima ovog slučaja, a posebno da li su nadležni organi u konkretnom slučaju utvrdili da li je vlasnik ringišpila imao dozvolu za postavljanje ringišpila.

 Pašalić traži i da ga Opštinska uprava izvesti da li je vlasnik ringišpila posedovao atest za ispravnost ringišpila i njegov bezbedan rad, kao i ko je vlasniku ringišpila izdao takav atest. 

Tokom dana, na predlog Osnovnog jvnog tužilaštva u Kuršumliji, sudija za prethodne postupke Osnovnog suda Kuršumlije je odredio pritvor u trajanju do 30 dana vlasniku ringišpila Lj.N. (36) iz Knjaževca i zakupcu placa J. N. (66) iz Vrnjačke banje.

Tekst o tome čitajte ovde:

Vlasniku i zakupcu predlog za pritvor
Nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima Z.Lj (36) iz Knjaževca i J.N. (66) iz Vrnjačke banje odredi pritvor, iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju da će isti ometati postupak uticanjem na svedoke i saučesnike,

 Prvog dana nesreće, ni predsednik Opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić ni direktor Javno komunalnog preduzeća "Toplica” Mladen Gilić koje je izdalo plac na kojem je postavljen ringišpil, nisu odgovarali na naše pozive I poruke. I danas, kada smo slučajno sreli Čarapića u Kuršumliji, nije hteo ništa da kaže, a na našu opasku da smo ga zvali, odgovrio je :”Pa šta!”.

Za razliku od njega Gilić je obećao da će nam poslati saopštenje, u kojem je naveo da je sve urađeno po zakonu.

To saopštenje možete pročitati ovde:

Nadamo se dobrom, izdržaće Anja!
Brat Anje Belošević (12) Stefan Belošević koja je najteže povređena kada se polomio ringišpil kaže da čvrtso veruju da će Anja izdržati i da će brzo doći kući. Koliki god da bude oporavak, mi ćemo joj pomoći. Ne može drugačije, sem da dođe- siguran je on. Dodaje da je Anja