PARKING MESTA ZA INVALIDE GOTOVO NEVIDLJIVA

1 min čitanja

Građani Prokuplja se pitaju da li ima obezbeđenih parking mesta za invalide, pa smo mi potražili odgovor. Kako kažu nadležni, ima ih, ukupno deset, jer broj parking mesta koja su rezervisana za invalide zavisi od ukupnog broja parking mesta i treba da budu zastupljeni sa sa dva do pet odsto.

U samom centru grada ukupno je šest parking mesta za invalide. Ostala su dalje od centra, na primer u Sokićevom, bulevaru.

Ono što smo mi primetili, jer smo obišli, slabo su obeležena, gotovo nevidljiva. Po zakonu ta parking emsta moraju da imaju vertikalnu i horizontalnu signalizaciju. Primer su dva parking emsta za invalide kod zgrade suda. Znak ne postoji, kao ni horizontalna obeležja.

-Što se znakova tiče, može da se desi da su polomljeni, a horizontalna signalizacija se brzo skida. Uskoro ćemo je obnoviti- kaže saobraćajni inspektor Milan Jovanović.

On dodaje da to radi Javno komunalno preduzeće „Gradski vodovod“ po nalogu Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju Grada Prokuplja.

Zaposleni iz JP „Gradski vodovod“ trenutno obnavljaju horizontalnu signalizaciju po gradu i krenuli su od pešačkih prelaza.


0


0

The post PARKING MESTA ZA INVALIDE GOTOVO NEVIDLJIVA appeared first on Prokuplje press.