Ovo je fascinantan svet

2 min čitanja
Ovo je fascinantan svet
Deca oduševljena onim što su videla, foto:ProkupljePress.com

Aleksandar Mitić (16) iz Prokuplja, koji je daans učesnik projekta „Pčele i mi“ koju organizuje Oaza 21 iz Prokuplja kaže da se prvi put susreo sa životom pčela i čitavim svetom koji je do sada njemu bio nepoznat.

-Ovo je fasicnantno. Zaista nisam očekivao takav sistem u kojem je čitav svet u malom. Za mene je ovo nezaboravno iskustvo- prenosi anm Mitić svoje utiske.

On je jedan od 25 mladih koji su učestvovali u prvoj radionici u dvorištu planinarskog doma u Rastovnici, koja ima za cilj da mlade privuče prirodi i da im pokaže koliko su pčele važne.

Pčelar Petar Peković, koji s edvadeset i pet godina bavi pčelarstvom im je prvo preneo teorijska znanja, a zatim im i na praktičnom primeru pokazao kako funkcioniše svet pčela.

-Zaista mi je drago što su deca pokazala interesovanje i učestvuju u ovom našem projektu. To je bio i glavni razlog što smo ga sproveli zahvaljujući Fondaicji „Ana i Vlade Divac“ koja nam je obezbedila potrebna sredstva. Uskoro, sredinom aprila,  se organizuje još jedna takva radionica, jer je odziv mladih zaista dobar- kaže ispred Oaza 21 Suzana Simonović Pederson.

Ona dodaje da je čitav dan posvećen deci i prirodi, pa su nakon upoznavanja sa svetom pčela, deca pravila figurica od voska, kao i zdrave napitke od meda i orašastog voća.

Oaza 21 organizuje radionicu „Pčele i mi“
Oaza 21 iz Prokuplja uz podršku Fondacije „Ana i Vlade Divac“ u nedelju 31. marta od 11 časova u Planinarskom domu u Rastovnici organizuje radionicu „Pčele i mi“ . Pozivaju mlade od 15 do 20 godina da se pridruže i upoznaju fascinantan svet pčela. Kako kaže Suzana Simonović Pederson, koja je