Odličan plasman prokupačkih boksera

2 min čitanja
Odličan plasman prokupačkih boksera
Kažu da su to bile dobre borbe, foto:ProkupljePress.com

Na državnom prvenstu u boksu, u mlađim kategorijama, koje se u poslednja četiri dana održalo u Sportskoj hali „Dr Zoran Đinđić“ prokupački bokseri su ostvarili odličan plasman.

Od šest učesnika Bokserskog kluba „Topličanin“, zlato je osvojio Buk Beletić i time potvrdio svoju titulu, odnosno sada je trostruki prvak u svojoj kategoriji. Srebro su osvojili Salko Kurteši, Lazar Stevanović i Nikola Stanojević, a Sandra Blagojević i Saša Stanković se nisu domogli mesta.

I Bokserski blub „Toplica“ je učestvovao sa dvojicom takmičara, a večeras je Vuk Mladenović u meču koji je imao osvojio zlato.

U finalnim borbama u svim kategorijama nastupilo je večeras 72 boksera.

Direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta kaže da je ovo prvenstvo privuklo veliki broj takmičara i da se Bokserski klub „Topličanin“ pokazao kao odličan domaćin. Koliko je povećan broj takmičara pokazuje i to da je prošle godine bilo prijavljeno 183 boksera, a ove čak 247 boksera u mlađim kategorijama.

-Organizacija je super, mečevi su bili odlično. To pokazuje da su se takmičari dobro spremili i da je ovo prvenstvo privuklo pažnju klubova- kazao je Prokupljepress.com Mane Marčeta.

U pauzama između finalnih borbi pevao je reper Cobi, koji je to radio bez ikakve nadoknade u želji da podrži samo takmičenje i povratak bokserske slave u Prokuplje.

Gardonačelnik Prokuplja Miroslav Antović je takože prisustvovao finalnim borbama.

Iako nije bilo potrebe, u svakom momentu je ekipa Hitne pomoći Zdravstvenog centra Prokuplje bila u sali kraj ringa.