Osnovni sud ih oslobodio za vađenje peska iz Toplice

1 min čitanja
Osnovni sud ih oslobodio za vađenje peska iz Toplice
Zgrada suda u Prokuplju, foto:ProkupljePress.com

Iako je u više navrata prijavljivano dva preduzeća da nezakonski eksploatišu kamen iz reke Toplice, te je u dva slučaja Osnovno tužilaštvo podnelo Osnovnom sudu u Prokuplju podnelo optužne predloge, u jednom je slučaju odbijen, odnosno osumnjičeni su dobili oslobađajuće presude!

Tako je u Osnovno tužilaštvo u Prokuplju podnelo optužni predlog protiv M.S. (39) i R.S. (66) , zbog krivičnog dela Oštećenje pri eksploataciji rečnih nanosa u saizvršilaštvu iz člana 210 stav 1 Zakona o vodama u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

-Po ovom stavu, zakonu i članu, po žalbi Osnovnog tužilaštva, na oslobađajuću presudu Osnovnog suda, Viši sud u Prokuplju je odbio žalbu, pa je sada presuda pravosnažna i oslobađajuća. Takođe, za R.S. (69) i M.S. (55), još uvek se vodi postupak za isto delo pred Osnovnim sudom u Prokuplju- saopšteno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju.

Svaa lica su prijavljena da su nezakonito vadila kamen i pesak iz reke Toplice u ataru sela Prekadin i u drugim selima na tom potezu, za šta postoje i fotografije lica koje je prijavilo ovo kršenje zakona.