ORTOPEDIJA PROSLAVILA JUBILEJ

2 min čitanja
ORTOPEDIJA PROSLAVILA JUBILEJ
Odeljenje ortopedije u Porkuplju, foto:ProkupljePress.com

U sali Uprave Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ obeležan je jubilej, pedeset godina Odeljenja ortopedije u Prokuplju.  Prisutnima  se obratio profesor dr Ivan Micić, direktor Ortopedske klinike UKC Niš koji je naglasio da je saradnja između prokupačke i niške ortopedija svakodnevna.

-Pre dve godine smo i mi proslavili pedeset godina od osnivanja, što eto ukazuje da su sedamdesete godine bile izuzetno važne u razvoju ortopedije.Pored svakodnevne saradnje, treba napomenuti da je zahvaljujući dr Ivanu Đorđeviću, načelniku Odeljenja ortopedije u Porkuplju osnovana Traumatološka asocijacija, koja pomaže lečenju i razmeni iskustava na jugu Srbije- rekao je profesor dr Micić.

O samom istorijatu i razvoju Ortopedije u Prokuplju su govorili dr Vladislav Vukotić i dr Ivan Đorđević, načelnik ovog odeljenja.

-Ovo je za nas značajan jubilej koji nam je motiv da nastavimo sa što efikasnijim radom i da se, kao i naši prethodnici, posvetimo pacijentima. Plan je da kadrovski ojačamo i poboljšamo uslove na samom odeljenju. Nadamo se da će preseljenje da nam donese boljitak- kazao je dr Đorđević.

On je dodao da trenutno Odeljenje ortopedije u Prokuplju ima pet lekara, trojicu specijalista i dva specijalizanta, kao i 18 medicinskih tehničara i operacionu salu.

Jubileju je pored lekara, medicinskih tehničara i gradonačelnika Prokuplja Miroslava Antovića, prisustvovao i prof. Dr Dragan Milić, čiji je otac dr Jovan Milić još 1973. godine osnovao ortopediju u Prokuplju, a tekst o tome možete pročitati ovde:

50 GODINA ORTOPEDIJE
Odeljenje ortopedije Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje slavi važan jubilej, pedeset godina od osnivanja.