OPET BIH ISTO URADIO

2 min čitanja

Zvezdan Ristić koji je transparentom „Kosovo je Srbija, Vučić je izdajnik“ probudio pažnju ne samo srpske javnosti, dan nakon svega kaže da očekuje napade na njega, ali kada se malo slegne medijska pažnja, ali da bi opet isto uradio. Dodaje nije očekivao ovaki odjek javnosti i d aje to uradio jer je osetio potrebu da kaže šta misli. Da bismo vas podsetili, reč je o ceremoniji dodele spomenica borcima u Kuršumliji kojoj je prisustvovao ministar Nikola Selaković. Pošto je primio spomenicu, Ristić je izvukao transparent i pokazao ga svima. Nakon aplauza od strane prisutnih u sali, on je sišao sa pozornice i otišao kući, gde su ga nakon 15 minuta priveli u Policijsku stanicu Kuršumlije da da izjavu. Nakon pola sata provedenih tamo, Ristić se vratio kući.

-Dobio sam poziv, ali nije bilo naznačeno koji orden je u pitanju. Mislim da nisu ni vreovali da ću doći. Čuo sam da dele na stotine tih spomenica i shvatio sam da je reč o najgoroj mogućoj kampanji i zloupotrebi boraca. Kao neko ko se godinama bori za borce,odlučio sam da tome stanem na put- priča nam Ristić kako je sve teklo.

Dodaje da je odmah shvatio da je nemoguće da kaže bilo šta, pa je zato odlučio da pokaže transparent. To je uradio kada je primio spomenicu.

 -Mislim da je predsedniku opštine Kuršumlija Vojimiru Čarapiću pao kamen sa srca kada sam pristao i da se slikam sa njima, jer jedan borac pre mene nije hteo to da učini. Onda sam mu rekao da mi pridrži Spomenicu i tu se njegov osmeh pretvorio u strah. Shvatio je da ću nešto da uradim, ali nije znao šta. Kako je samo stojao kao ukopan, udaljio sam se od njih, da ne mogu da mi priđu, spustio Spomenicu i izvadio transparent. Prethodno sam obezbedio da me više njih snima. Svi su bili ššokirani i niko se nije ni pomerio, a ja sam sišao i otišao kući- prepričava nam ono što se dogodilo.

Kaže da je iznenađen reakcijom javnosti, te da je tokom dana bio u centru Kuršumlije, i da ne zna ko mu sve nije prišao i čestitao.

-Čak su to uradili i ljudi koji su zaposleni u Vojsci i Policiji, a i neki koji su SNS članovi. Dobio sam i par pretnji preko Fejsbuka, pa sam danas popodne to prijavio policiji, da vidim hoće li biti toliko ažurni i brzi, kao što su bili kada su mene priveli- objašnjava Ristić, koji je otac šestoro dece i zamenik Nemanje Šarovića u Pokretu vera, nada, ljubav.

Očekuje sada neku vrstu odmazde, koje ne zna, niti može da pretpostavi.

-Na žalost, živimo u zemlji u kojoj predsednik države može javno na televizijama sa nacionalnom frekvencom da ljude naziva lopovima, i niko ga nikada nije pozvao na informativni razgovor, a mene jesu, jer sam iskazao svoj stav. Živimo valjda u demokratskom društvu i imam prava da kažem šta mislim- komentariše Ristić.

Do sada za 12 godina vladavine SNS niko nikada ništa slično nije učinio, a pokazalo se da ipak, u Toplici, i Kuršumliji, odakle sve nekako počinje, ima još onih koji mogu javno da kažu šta misle.


6


1

The post OPET BIH ISTO URADIO appeared first on Prokuplje press.