GIMNASTIČARI TOPLIČANINA NA POBEDNIČKOM POSTOLJU

1 min čitanja

Na današnjem takmičenju u Kostolcu u Pionirskoj ligi Srbije, gimnastičari Topličanina su predstavili svoj klub u najboljem izdanju. Iako nije bilo lako, naši momci uspeli su da se popnu na pobedničko postolje u sve četiri kategorije.

U prvoj kategoriji učesnika do 8 godina, poznatoj kao prva selekcija u ekipnom nadmetanju, članovi našeg kluba osvojili su drugo mesto u sledećem sastavu: Strahinja Lukić, Vukan Vukašinović i Kosta Hadžić. Prvo mesto pripalo je Nišlijama, dok su Kostolčani zauzeli treće mesto. U istoj kategoriji u višeboju, zlatnu medalju osvojio je Vukan Vukašinović, dok je bronzanu osvojio njegov klupski drug Kosta Hadžić.

U drugoj selekciji (8-10 godina) žestoka borba vodila se između našeg Uroša Đorđevića i domaćina Viktora Asanovića koji je iskoristio prednost domaćeg terena i okitio se zlatnom medaljom. Uroš nije uspeo da isprati tempo fenomenalnog domaćina, pa je morao da se zadovolji srebrnom medaljom.

Teodor Tasković u trećoj selekciji (10-12 godina) iskoristio je kiks svog klupskog druga Vasilija Đinđića pa je bronzana medalja pripala njemu. Ekipno, Teodor zajedno sa Đinđićem i Mitićem osvojio je drugo mesto.

Pionirska liga Srbije ostaće u lepom sećanju našem najstarijem takmičaru Urošu Grujiću koji je povređen uspeo da napravi veliku razliku u odnosu na drugoplasiranog takmičara iz Novog Sada. Prokupački šampion je odbranio zlatnu medalju iz prvog kola i oprostio se od Pionirske lige kada je višeboj u pitanju na najbolji mogući način. Uroš je uspeo da u sve 4 kategorije bude šampion Srbije što je retko kome pošlo za rukom.

Ostaje mu još jedno takmičenje u ovoj kategoriji, a radi se o finalu po spravama koje će se održati u Kostolcu 19. novembra gde će on nastupiti sa svojim klupskim drugovima.

Sledeće nedelje nastupiće naše devojčice u Pionirskoj ligi u Kruševcu, a još jednom sve čestitke našim divnim dečacima na današnjim sjajnim rezultatima.


0


0

The post GIMNASTIČARI TOPLIČANINA NA POBEDNIČKOM POSTOLJU appeared first on Prokuplje press.