NOVA PIJACA POD VODOM, PRODAVCI OČAJNI

2 min čitanja
NOVA PIJACA POD VODOM, PRODAVCI OČAJNI
Pijaca pod vodom, foto:Prokuplje press.com

Prostor nove pijace je zbog današnje kiše završio u vodi. Prodavci su očajni, o tome je bilo reči i ranije, a problem ne znaju kako da reše. Oni uredno plaćaju zakup tezgi, koje i ne mogu da koriste zbog ove kiše.

Na snimku, koji nam je dostavljen se čuje kako su ljuti i besni, ali na to niko od nadležnih ne misli. Kako sam ranije već pisala o ovom problemu, nakon teksta stigao je „demanti“ kandidata za narodnog poslanika SNS iz Prokuplja koji živi u Beogradu Darka Laketića na lokalnoj televiziji, gde je naglasio da neki portali izmišljaju. Ipak, na žalost, stvarno stanje stvari zapravo njega demantuje, odnosno pokazuje da je bojazan prodavaca i zakupaca tezgi bila stvarna i da će svaka kiša da onemogući rad ove, kako su je naprednjaci najavljivali, najlepše pijace u Srbiji.

Pijaca je građane koštala 350 miliona dinara, čak se pominje i suma od 385 miliona dinara. Od tog novca 20 miliona je dala lokalna samouprava Prokuplja, a ostatak novca je iz sredstava Evropske unije i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Nakon više odlaganja otvaranja, konačno je ekspresno otvorena krajem juna ove godine, jer je morao d aje otvori, tako nedovršenu adašnji ministar u ostavci državne uprave Aleksandar Martinović. Zbog njegovog dolaska su naprasno premestili prodavce na ovu lokaciju, sa dotadašnje takozvane Male pijace. Martinović je tada kazao da je reč o “najsavremenijem objektu u ovom delu Srbije, a u izgradnji su korišćeni najsavremeniji materijali”.

-Najmoderniji objekat koji ničemu ne služi, jer nije funkcionalan. Ovo su bačene pare- komentariše narodni poslanik DS Sanja Miladinović iz Merošine.

Prostire se na 2.860 kvadrata, pored 126 tezgi za voće i povrće, ima i 14 lokala tri magacina i dva javna toaleta. Trebalo je da se završi i otvori još 2019. godine, ali su radovi kasnili i produžavan je rok za završetak. Izvođač radova je bila firma “Arhikom” iz Novog Sada i ugovor sa njom je potpisan tek krajem 2021. godine, znači skoro tri godine kasnije od samog početka radova, odnosno izgradnje pristupnog platoa.

Naplatu i održavanje ove nove epohalne pijace koja nije izdržala prvi pljusak, obavlja koncesionarsko preduzeće “Demetra AB”. Iz lokalne samouprave na kraju su priznali da ima propusta, te obećali da će to rešiti, ali na žalost, to je ostalo samo prazno slovo na papiru.