NEMOJ U KANTU, BACI GDE STIGNEŠ!

1 min čitanja

Krastavčići u travi, paprika u komšijskom dvorištu. Slike svakodnevice našeg Prokuplja. I tako neko baca šta stigne, gde stigne, zaboravljajući da za otpad postoje kante, kontejneri. Zaista se svakodnevno suočavamo sa istim slikama i nikako da krenemo napred i promenimo se na bolje. Idemo redom.

Neko je bacio pozamašnu količinu krastavčića, zaostalih verovatno od prošle zime i to bez ikakve savesti u travi kraj Osnovne škole „9.oktobar“ i Sportske hale „Dr Zoran Đinđić“. A mogao je da baci i u kantu, koju verovatno ima, zar ne?

I ajde da bude slučajnost, ali jedno dvorište u ulici Tanaska Rajića svakodnevno muku muči sa stanovnicima zgrade koja je preko puta kuće. Od jutros po čistom dvorištu kisela paprika, od prošlogodišnje turšije! Kontejner je tu tik uz ogradu kuće, ali nekog je mrzelo da silazi sa drugog ili trećeg sprata, pa je vežbao svoje košarkaške veštine: jedna u kontejner, pet u dvorište!

Da komunalna inspekcija radi svoj posao, to ne bi moglo tako. Čak i u slučaju prijava protiv „Por Werner Webera“ nisu baš zablistali. Mi znamo d aje pre petnaestak dana na adresu komunalne inspekcije pristiglo više prijava, baš vezano za nečistoću, ali odgovor do sada nije stigao ni jednoj osobi koja je podnela prijavu.


3


0

The post NEMOJ U KANTU, BACI GDE STIGNEŠ! appeared first on Prokuplje press.