Neko nam uništava imovinu, a policija ne reaguje

1 min čitanja
Neko nam uništava imovinu, a policija ne reaguje
Pušten traktor, foto:printscreen

Saša Stojanović (53) iz sela Klisurica kod Porkuplja juče ujutro zatekao je svoj traktor prevnut u kanalu, stotinak metara od mesta gde ga je parkirao. Po svoj prilici, neko ga je namerno pustio u ler. Ovo nije prvi put da je Stojanoviću pričinjena šteta, a kako tvrde i ostali meštani ovog sela, one su sve češće. Ono što ih najviše brine, je da policija ne reaguje.

-Dođu, zapišu i odu. I to je to. Vidite, traktor je moj osnovni izvor prihoda i sada ne mogu da se smirim- priča nam Stojanović.

Dodaje da je traktor sa prikolicom napunjenom drvima parkirao I otišao kući da spava. Ujutro je video da ga nema. Pronašao ga je prevrnutog u jarku.

-Sreća nije se mnogo šta polomilo i uspeli smo da ga izvučemo. Namerno je otkočen, pa pušten. Prijavio sam policiji, nisu ni otike hteli da uzmu. Ispada da sam ja, odnosno svi u slue građani drugoga reda i da se nas država seti samo kad joj treba. Ovako, nikog nema da nas zaštiti- objašnjava naš sagovornik.

Dodaje da ovo nije prvi put da je njegova imovina na udaru, jer mu je pre tri godine polomljena ćumurana. I tada je policija dolazila, zapisala i otišla.

-Ovo više nema smisla. Ne znam kako da se zaštitim od ovih napada- očajan je Stojanović.

U poslednje vreme se u tom selu često dešavaju namerna uništavanja. Meštani su već na ivici živaca, plaše se za svoju imovinu, a reakcije nadležnih nema.