NEĆU ODUSTATI DA SAZNAM ISTINU KAO SE DOGODILO DA MAJKA PREMINE

2 min čitanja

Katarina Stanković, ćerka Maje Stanković (45) koja je 23. oktobra nakon što joj je pozlilo u fabrici „Leoni“ u Malošištu kod Niša, te je ranije otpuštena kući, preminula, kaže da neće odustati dok se ne utvrdi ko je kriv za njenu smrt. Njena majka se oko podne tokom trajanja smene požalila na jak bol, trnjenje leve ruke, pa ju je pregledala doktorka Doma zdravlja Doljevac koja je tog dana bila u fabričkoj ambulanti i vratila je na traku, odnosno da radi. Nedugo zatim, kako Maji nije bilo bolje, pustili su je da ranije ode kući, gde je preminula u 14 časova, a  mrtvozornik je konstatovao da je uzrok smrti jak infarkt. Ono što je zanimljivo je da je Maja rekla svom suprugu da je u fabrici primila neku injekciju, ali nikakav izveštaj joj nije dat nakon tog pregleda.

-Nakon svega tri puta sam išla u Dom zdravlja da preuzmem izveštaj, nisu hteli da mi daju. Prijavila sam policiji, zdravstvenoj inspekciji i sada čekam njihove odgovore. Moja majka ej bila zdrava žena, sem što se žalila na bolove u zglobovima zbog posla koji radi. I odjednom joj je bilo toliko loše, a oni što su je pregeldali u fabričkoj ambulanti, manje od dva sata pre nego što je preminula, ništa nisu primetili. To je nemoguće- priča nam Katarina, koja se putem društvenih mreža obratila javnosti.

Dodaje da nikom iz porodice nije rečeno da ima problem, samo da joj je pripalo teško, te da ide kući.

-Nije dobila ni uput za kardiologiju, niko joj nije rekao ni da se javi u Dom zdravlja, samo da ide kući. A kad je došla, posle sta vremena je preminula. I ja sam zdravstveni radnik i zaista ne mogu to da prihvatim. Neću odustati i isteraću istinu do kraja- rešena je Katarina.

Mi smo o ovom slučaju pisali, čak se oglasila i Fabrika „Leoni“ i u odgovoru koji su nam poslali navode da oni nisu zdravstveni radnici i da ne mogu da se izjasne o tegobama preminule.

-još uvek nam nije stiglo bilo šta iz zdravstvene inspekcije, niti policije. Mi smo uradili unutrašnji stručni nadzor, a te zaključke ćemo preslediti inspekciji ako i kada ih bude tražila- kazala je za Direktno.rs direktorka Doma zdravlja u Doljevcu, u čijoj nadležnosti je i ambulanta u u fabričkom krugu „Leonija“ u Malošištu dr Vesna Zlatanović Mitić.

Sada je na nadležnim organima da ispitaju sve okolnosti koje su dovele do smrti Maje Stanković, Katarinine majke.

https://www.facebook.com/61552838374334/videos/861356402272104

Katarina kaže da se ovih dana obraćala i drugim medijima iz Niša, ali da joj je rečeno da će joj se javiti, ali još uvek nije niko, sem nas.


20


0

The post NEĆU ODUSTATI DA SAZNAM ISTINU KAO SE DOGODILO DA MAJKA PREMINE appeared first on Prokuplje press.