Ne damo naše drveće!

1 min čitanja
Ne damo naše drveće!
Centar Blaca, foto:ProkupljePress.com

U ponedeljak 13. maja u 9 časova Koalicija Blace protiv nasilja i Opštinski odbor Novog DSS Blace kreću sa prikupljanjem potpisa protiv seče drveća u parku u Blacu. To drveće je planirano da se poseče kako bi se na tom prostoru izgradio krst visine 20 metara, za koji je iz lokalnog budžeta planirano da se izdvoji 7 miliona dinara.  

-Ideja za pokretanje ove peticije krenula je na inicijativu velikog broja građana koji se ne slažu sa sečom drveća, narušavanjem i izvođenjem bilo kakvih radova u parkovima u Blacu, ali i sa najavljenim postavljanjem spomen obeležja – časnog krsta na navedenoj lokaciji. Mi smo tu ideju podržali i politički je artikulisali u formi peticije- kažu pokretači peticije.

Naglašavaju da niko nije protiv izgradnje časnog krsta, ali su protiv da on bude postavljen na najavljenoj lokaciji, a na štetu stogodišnjeg drveća i estetskog izgleda parka.

-Smatramo ad to treba da se finansira od dobrovoljnih priloga i da bude postavljen na lokaciji koja je za to primerena- objašnjavaju iz Koalicije Blace protiv nasilja i Nove Demokratske stranke Srbije.

Potpisi će se prikupljati u parku, gde se planira seča drveća i pozivaju građane da svojim potpisom pomognu da se drveće odbrani od seče.