NARODNI POSLANIK PREDAO ZAHTEV ZA BESPLATNE UDŽBENIKE

1 min čitanja

Narodni poslanik ispred stranke “Zavetnici” i odbornik u lokalnoj skupštini Marko Ristić iz Prokuplja predao je zahtev za dopunu dnevnog reda sutrašnje sedinice predlogom da se učenicima obezbede besplatni udžbenici za narednu školsku godinu.     

-U skladu sa Poslovnikom Skupštine grada Prokuplјa predali smo zahtev za dopunu dnevnog reda sednice gradske skupštine, zakazane za sutra 31. avgusta sa predlogom da se svim učenicima osnovih i srednjih škola na teritoriji grada Prokuplјa obezbede besplatni udžbenici školsku za 2023/2024 godinu.  Smatramo da ovo nije politička tema, već lјudska i stoga pozivamo i ostale odbornike grada Prokuplјa da sutra podrže ovaj predlog za koji ćemo se boriti da postane praksa svake godine.  Verujem da aktuelno rukovodstvo grada neće iznalaziti proceduralne i druge razloge za odbacivanje ovog predloga- kazao je Ristić.

Na sutrašnjem zasedanju će se videti hoće li odbornici lokalne skupštine uvažiti ovaj predlog.

Ono što treba reći je da SNS ima apsolutnu većinu u lokalnoj skupštini, ali njihove predloge uvek podrže i dobornici SPS. Jedino tri odbornika “Zavetnika” može se reći da su trenutno opozicija lokalnoj većini.


0


0

The post NARODNI POSLANIK PREDAO ZAHTEV ZA BESPLATNE UDŽBENIKE appeared first on Prokuplje press.