NARODNI ILI PONOVO POLITIČKI SKUP I MANIPULACIJA?

2 min čitanja

Naša redakcija je dobila skrinšot poziva da se građani večeras od 18 časova prvo okupe u stranci, SNS, pre nego što odu Trga Topličkih junaka, a zatim do Crkve Svetog Prokopija kako bi upalili sveće stradalima na Kosovu i Metohiji.

Kako su nam objasnili reč je o viber grupi u kojoj se nalaze članovi Srpske napredne stranke sa 223 učesnika. Ovu grupu koriste za sve stranačke dogovore i u njoj se nalaze i botovi o kojima je cela Srbija pisala nedavno.

Tekst poziva, bez naše redakcijske lekture, glasi ovako:

POZIVAMO GRAĐANE PROKUPLJA DA 27.09.2023 U 18. ČASOVA DOĐU NA TRGU TOPLIČKIH JUNAKA DA BI SVI ZAJEDNO PROŠETALI DO CRKVE SVETOG PROKOPIJA” DA ZAPALIMO SVEĆE I ODAMO POČAST ZA SVE STRADALE JUNAKE NA KIM

Zatim sledi ovakvo obaveštenje uz sledeću napomenu koje takođe prenosimo u celosti:

Danas će se u crkvi Svetog Prokopija paliti sveće i odaće se počast svim nastradalim na KIM.

Napomena:

Skup nije politički, zainteresovani mogu doći u 17.30 u stranci, kako bismo zajedno krenuli ka Trgu Topličkih junaka a potom zajedno prošetali do crkve Svetog Prokopija.

Mi smo malo istraživali ali su nam ostale neke nedoumice:

Ko zapravo poziva građane Prokuplja i kojim povodom , jer se ovde uopšteno priča o svim palim junacima za KiM? Zašto baš danas a ne za neki drugi simboličan datum?

Da li je ovo pozivanje da se upale sveće za ljude koji su na severu Kosova i Metohije stradali pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima a o kojima ne znamo ko su zapravo?

Zbog čega crkva zvanično nije pozvala ljude i da li saglasna sa ovim okupljanjem?

Šta je SZOIS kako glasi ime ove viber grupe?

I ključno i najbitnije: ko se ponovo politički služi ovakvim nesrećama ?

Jedini odgovor koji imamo je vezano za SZOIS grupu.

Kako nam je osoba koja se nalazi u grupi objasnila radi se o grupi koja je vezana za naš kraj a iza koje stoji organizacija koja je preko centara za socijalni rad ili nacionalne službe za zapošljavanje, (kako on sam razume , nekakva povezanost sa Ministarstvom za socijalna pitanja svakako postoji), povezala aktiviste SNS-a kako bi se bolje organizovali i radili na društvenim mrežama.

O čemu se zapravo radi i kakav je ovo pokušaj dodatnog zbunjivanja građana u pitanju ostaje da se vidi nakon večerašnjeg skupa koji se očigledno orkestiran u čitavoj Srbiji iz kuhinje Srpske napredne stranke.

Ostaje nam da javno pitamo čelnike SNS-a u Prokuplju, kakav je ovo skup i šta oni znaju o događajima na severu KiM a krije se od naroda s obzirom na to da će se u prostorijama SNS-a okupiti građani pre odlaska u crkvu?


7


0

The post NARODNI ILI PONOVO POLITIČKI SKUP I MANIPULACIJA? appeared first on Prokuplje press.