NAPIŠITE VEST, DA MOŽEMO DA JE PREPIŠEMO

1 min čitanja

Želim ovako javno da se obratim gradskim ocima i da ih zamolim da kada odobravaju vesti za gradski sajt, barem ispoštuju novinarske normative, da mogu lepo ljudski da prepišem vest ko svi, a ne da sumnjam je li zaista istina ono što piše. Prokuplje press želi da informiše građane o svemu, ali zaista, dajte pravu vest.

Da objasnim.

Dakle, vest mora da sadrži informaciju, ne poluinformaciju. Mora da obavezno stoji ko plaća, koliko plaća, kad, gde, zašto, a ne da to bude hvalospev lokalnom moćniku, jer ipak iz budžeta grada Prokuplja, odnosno naših para se plaća i taj sajt.

Evo primera: vest o asfaltiranju u selu Pašinac:

„U okviru uređenja putne infrastrukture u prokupačkim selima, asfalt je stigao i u selu Pašinac, u dužini od 600 metara.

Radi se o nekategorisanom putu širine 3,5 metara koji je po prvi put asfaltiran i od velikog je značaja jer vodi prema glavnom putu na ovom području.

Zadovolјni meštani su izrazili zahvalnost lokalnoj samoupravi što je izdvojila sredstva za njihov put, jer im uređena putna infrastruktura itekako olakšava život i rad na selu.

Grad Prokuplјe će po utvrđenom planu nastaviti sa asfaltiranjem puteva, kako u gradu, tako i na seoskom području, u cilјu pobolјšanja života svih građana”.

Samo smo saznali da se asfaltiralo 600 metara, ali ne znamo koliko još nema asfalta u tom selu. Nema koliko to košta, ko je radio, pa može svako da sumnja da su radovi preplaćeni i dati nekoj firmi koja je mezimče. Nema šta je u planu dalje i kada će neki drugi meštani biti zadovoljni kao ovi iz tog dela Pašinca, zapravo nema ničeg što treba da ima.

I kako onda da napišemo poluvest, a da ne sumnjamo da je ona tek da bi se reklo da se nešto radi?

Zato, dragi naši oci, za Vaše dobro, dajte bre kompletnu vest, da ne moramo da sumnjamo!


0


0

The post NAPIŠITE VEST, DA MOŽEMO DA JE PREPIŠEMO appeared first on Prokuplje press.