NA SVOJ NAČIN!

1 min čitanja
NA SVOJ NAČIN!

Milan Jovanović (41) iz prokuplja, koji već deset godina sa porodicom živi u Oslu, okrenuo se muzici i snimio je svoje tri pesme. U planu je, kako Milan kaže, još pesama, a sve je stvar ljubavi i hobija. Sa suprugom Hanom stilizuje stanove za prodaju, ali je eto reklo bi se odjednom krenuo i sa muzikom.

-Kao srednjoškolac svirao sam gitaru. Onda sam pravio dugu pauzu, godinama. Od skoro sam krenuo sa sviram piano. Tada je krenula i inspiracija i ona samo nadolazi. Izgleda da se u toj pauzi sve vreme kuvala u meni baš muzika- priča Milan .

Dodaje da je on pisao i tekstove i muziku za numere koje je objavio. Svirao je i akustiku, pevao.

-Ostalo su muzičari iz studia i prateći vokali. Za mene je muzika zabava i hobi, ali reakcije na pesme su za sada dobre. U pregovorima sam sa jednom radio stanicom da ih puste- najavljuje naš sagovornik.

Pesma “My own way” je njegov način života. Prihvatio je norveški sistem, kako kaže, ali ima svoj način života i navike.

-“Love is gone” je fikcija, a pesma “Silence” je posvećena jednoj mladoj osobi koja je poginula pre dve godina- objašnjava Milan svoje do sada objavljene pesme.

Za Norvešku kaže da je mnogo drugačija od Srbije, ali da je njegova sreća što je u ovom gradu, koji je živ. Odabrao je svoj put i grabi krupnim koracima.

Često je u Prokuplju i Srbiji, ali često i putuje u druge krajeve. Glad za upoznavanjem sveta je nešto što ga sada okupira i u čemu uživa sa porodicom.

Odaje nam tajnu da je na norveškoj nacionalnoj televiziji glumio I u jednoj reklami. U pitanju je bila reklama o prodaji vozila, nije se nadao, ali su baš njega odabrali.

I kako i ne bi, kada se naši ljudi uvek i svugde dobro snađu. Ipak, ostaju verni sebi i svojim svetovima, koje nose duboko u srcima i eto, preko noći, postaju i muzičari, umetnici, sanjalice koje ostali prepoznaju po vrednostima.