NA INTERNETU NIJE ZLATO ONO ŠTO SIJA

2 min čitanja

Ovih 10 naslova treba da izbegavate, jer ćete utrošiti vreme ćitajući prazne tekstove.

“PAZI SAD OVO!

Ovo su tri načina kako možete sve izbeći i komšinica će smršati 20 kila za mesec dana!!! Poslednji će vas oduvati…”

 90 odsto tekstova u Srbiji kreće ovim trikom. Ovo se zvanično zove clickbait (klik bajta) naslovi. Ovakvi naslovi su u svetu zabranjeni za pravo novinarstvo. Pravi naslov za pravu informaciju! Navešću vam neke od primera koji se koriste.

1.) MUŠKARCI TRLJAJU OČI, SVE PRŠTI OD LEPOTE: Ime i Prezime je objavila sliku sa drugaricom, ne zna se koja je lepša, komplimenti samo pljušte (FOTO)

2.) OD OVOGA SE DOBIJA VRTOGLAVICA”: Bujne grudi i crna čipka – Ime i Prezime nikad zavodljivija

3.) RAZVODI SE KEVIN KOSTNER: Kralj ljubavi posle 18 godina braka, evo šta je razlog!

4.) HOROSKOPSKI ZNACI KOJIMA JE SUĐENO DA BUDU BOGATI I SLAVNI: Proverite da li ste baš vi među njima!

5.) “Polni organ mi je bio VELIČINE KIKIRIKIJA, jednostavno je UVENUO”: Legenda Holivuda o NAJSRAMOTNIJEM MOMENTU i ulozi koja ga je upisala u legendu, a krije NAJCRNJU TAJNU

6.) Mnogima je omiljena, a retko ko zna istinu: Evo koja je razlika između SRPSKE i TURSKE KAFE!

7.) Tomislava pravi najbolju štrudlu u Srbiji: “Tajna je u mnogo ljubavi, ali i u jednom posebnom sastojku”

8.) Neko Ime je bila NAJPLAĆENIJA LJUBAVNICA PLANETE – saudijski princ joj je plaćao 30.000 EVRA NA DAN: Evo šta se sa njom onda desilo i KAKO IZGLEDA danas!

9.) OVA 3 MODNA TRENDA obeležiće jesen 2023. godine: Drugi vas u sekundi PRETVARA U BOGINJU gde god da odete, a treći je toliko praktičan da se nigde ne ide bez njega

10.) “Ljudi koji sede sami u restoranu su JADNI LUZERI. Neprijatno mi je da ih GLEDAM”, rekao ovo, ostao živ i pokrenuo pravi LOM na mrežama.

Takve naslove ste često viđali verovatno ste kliknuli na iste. I ja sam više puta ali kako bih proverio težinu teksta ili sadržaj. U 99 odsto slučajeva imate tralala vest i nikakvu informaciju. Takav pristup i način rada je poznat i radi se isključivo da bi korisnik ili posetioci otvorili i zadržali se, a ujedno i sajt, odosno portal prikazao što više reklama. I eventualno zaradio na svakoj vašoj poseti. Ono što sam primetio u našoj zemlji 90 odsto sajtova koristi ovaj način pristupa a ujedno i način plasiranja nepotpunih informacija delimično proverenih ili izvučeni iz konteksta. To su počeli da rade i za političke partije, odnoso na primer izjave predsedništva države.

Savet! Izbegavate ovakve naslove, ne dozvolite da vas kontrolišu a tako i manipulišu vašim vremenom jer je sve to opstrukcija.

Uživajte sa društvom ostavite telefone i idite prošetajte negde, gledajte u nebo, zvezde. Radite ono što vas čini srećnim.

Sa strane


0


0

The post NA INTERNETU NIJE ZLATO ONO ŠTO SIJA appeared first on Prokuplje press.