MINISTARKA SLUŽI SAMO DA SE SLIKA!

1 min čitanja

Dolazak ministarke Jelene Tanasković u Blace na otvaranje manifestacije “Dani šljiva” je obavljen u tajnosti. Nju je dočekalo jedva tridesetak ljudi prvenstveno zaposljenim u Opstini i drugim ustanovama, a niko od poljoprivrednika nije pozvan, iako su njihovi problem veliki.

Na pola sata pre dolaska ministarke oni su pozvani da dođu da se ne bi čulo za njen dolazak. Godinu dana nije prošlo od njenog postavljenja a ona već beži od naroda.

Problemi koje ministarka nije rešila a zbog kojih beži od poljoprivrednika:

Neisplaćene subvencije po hektaru

Niska cena mleka

Cene voća na istorijskom minimumu

Neisplaćene subvencije iz 2021. godinu za izgradnju i opremanje objekata gde se voćarskom sektoru koji je veoma ugrožen duguje veliki novac. Privrednici su svoj novac investirali a država im nije vratila obećano.

Nedostatak prerađivackih kapaciteta i još mnogo toga…

Nas zanima da li ministarka hoće da resava probleme ili je njen posao samo da otvara pihtijade po Srbiji? Još nismo završili  ni ovu godinu, a dolazi sledeća koja će biti još gora i pitanje je šta je ministarstvo uradilo da do toga ne dođe.

Predstavnici opozicije treba da budu zahvalni ministarki Jeleni Tanasković jer će im ona upravo doneti najviše glasova na sledećim izborima na seoskom području koje do sada nisu imali.

Agroanalitičar Dušan Zečević


0


0

The post MINISTARKA SLUŽI SAMO DA SE SLIKA! appeared first on Prokuplje press.