Mama, nikada više neću da se vozim na ringišpil!

2 min čitanja
Mama, nikada više neću da se vozim na ringišpil!
Strašno mesto koje se neće zaboraviti, foto:ProkupljePress.com

Moja ćerka je u četvrtak izašla iz prokupačke bolnice i odmah mi je rekla:“Mama, nikada više neću da se vozim na rigišpil“, priča za naš portal majka male devojčice iz Kuršumlije koja je jedno od trinaestoro povređene dece koje je povređeno kada se u sredu u 13.30 časova polomio ringišpil.

Ona dodaje da je tog dana Bojani rođendan te je sa drugaricom iz komšiluka bila na ringišpilu. Bila je to njena druga vožnja. Saznali smo i to da je devojčica, iako povređena, ustala i krenula ka drugarici na koju je pao deo ringišpila da joj pomogne.

-Radim u blizini i čuo se strašan prasak, pa smo svi istrčali. Kada sam shvatila šta se dogodilo, potrčala sam dole, jer sam znala da mi je tamo ćerka. U međuvremenu me je ona pozvala telefonom, ali nisam mogla da se smirim. Bile su to strašne scene koje nikada neću zaboraviti- priča nam majka devojčice koja je nakon lečenja u prokupačkoj bolnici puštena kući.

Dodaje da su scene iz Hitne službe u Kuršumliji bile užasne za svakog ko se u tom momentu našao u prostorijama.

-Ja sam vrištala, morali su i mene da smiruju i na kraju su me izbacili. Govorili su mi da je ona dobro, videla sam to, ali sam videla i da je Anja mnogo loše i samo mi je ona bila u glavi. Znate, deca se u malim sredinama čitave godine raduju tom ringišpilu, koji dođe dva puta godišnje. Ovo je strašno. Ne krivim ja ni te ljude. Čula sam da je žena vlasnika kada je videla šta se dogodilo čupala svoju kosu i udarala glavom u beton. Ne želim da ikada iko više doživi ono što se dogodilo- priseća se naša sagovornica koja je još uvek vidno uznemirena.

Dodaje da je i David Jovanović izgledao loše.

-On je u prokupačkoj bolnici bio na donjem spratu, išla sam da ga posetim, a sa nama u sobi je bila njegova sestra. Tek drugog dana, kada se sve malo smirilo, smirili smo se i mi, jer smo videli da su oni svi koji su bili sa nama u bolnici dobro- opisuje jučerašnji dan ova majka.

Njena ćerka ni danas nije bila u školi, počeće od ponedeljka.

-Važno je samo da su deca dobro i Anja će biti dobro, ne sumnjam. Znate, prošle godine sam se sa ćerkom vozila i ja. I uvek kada odemo u neki drugi grad, ako ima balerina, ringišpila, vozimo se. Moja ćerka neće više, to mi je rekla- dodaje majka devojčice koja je bila na ringišpilu kada se polomio.

Njoj su jezive scene koje je videla trajna uspomena, koja neće da nestane.

Tokom prepodneva iz prokupačke bolnice su puštena na kućno lečenje poslednja dva deteta koja su zadržana.

U ovom momentu dvanaestoro od trinaestoro povređene dece je stabilno i dobro. Mala Anja Belošević je i dalje u UKC Niš i njeno stanje je za sada nepromenjeno i nalazi se u veštačkoj komi, zbog povreda glave koje je zadobila.