Leoni najavio akciju za svu decu, pa ispalo samo za decu radnika!

2 min čitanja
Leoni najavio akciju za svu decu, pa ispalo samo za decu radnika!
Skandal: deca se dele na radnička i ona druga, foto:ProkupljePress.com

Prokupačka fabrika Kompanije „Leoni“ organizovala je „Uskršnje igre za decu“ i u najavnom plakatu piše da se te igre organizuje za svu decu Prokuplja, ali je na kraju ispalo da u nagradnoj trci mogu da učestvuju samo deca radnika Leonija. Povodom ovih saznanja obratili smo se osobi koja je zadužena za medije, koja nam je obećala odgovor, ali ga još uvek nema.

U pozivu lepo piše ZA SVU DECU PROKUPLJA!

Te igre su se organizovale danas u podnožju brda Hisar u Prokuplju, kod crkve Svetog Prokopija i Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“ Prokuplje, te je čak i sajt grada Prokuplja najavio ovo dešavanje, pa se i zatvorila ulica koja vodi do vrha Hisara zbog očekivanja da će biti puno dece. I policija je obezbeđivala okupljanje. Deca su došla u velikom broju, kredama oslikavala prostor, slikala se sa poznatim Diznijevim junacima, a centralni događaj je trebalo da bude traženje crvenog jajeta. I tu nastaje problem.

Nagrade ipka ne za svu decu!
-Deca su bila podeljena na ekipe, odnosno grupe. U svima su bila deca zaposlenih u Leoniju, sem u jednoj, u kojoj su se nalazila deca prolaznika, odnosno ona deca koja nisu radnika Leonija, već građana koji su čuli za akciju i doveli svoje mališane. Za njih nije imalo mesta da se takmiče u pronalasku crvenog jajeta u prvom krugu, već navodno u drugom, koji se nije ni desio- priča nam osoba koja je bila na licu mesta.

Na kraju su obavešteni da su igre, odnosno nagradni deo ove akcije za decu radnika Leonija!

-Bilo je strašno, jer su deca čekala da i ona učestvuju. Na kraju, najavljeno je da je za svu decu, a ne samo za njihovu- kaže osoba koja je bila svedok onoga što se događalo.

Oni koji su sa svojom decom došli, a nisu zaposleni u Leoniju su se zaista osetili poražavajuće, o deci da se i ne govori.

Tim povodom mi smo se obratili Bojani Stamenković koja je u prokupačkoj fabrici zadužena za emdije. Poslali smo joj mejl, sms poruku. Ona je u dogovoru na sms poruku napisala da će nam se ubrzo javiti, ali nije. Opet smo pitali kada možemo da dobijemo dogovor, ali ona više nije odgovarala.

BIZLINK organizovao stvarno za svu decu

U susret novogodišnjim i božićnim praznicima zimus je Kompanija Bizlink organizovala slično dešavanje, na Trgu Topličkih junaka. Bilo je malog zoovrta, predstave, i u svemu su učestvovala SVS DECA Prokuplja.