Leoni jači od Grada

2 min čitanja
Leoni jači od Grada
Sramotno, foto:ProkupljePress.com

Postavljanje privatne zastave nemačke Kompanije „Leoni“ na jarbolu kod Spomen kosturnice na Brani na Hisaru u Prokuplju izazvalo je veliku reakciju građana Prokuplja. Ona se nalazila na glavnom jarbolu, višlje od zastave Republike Srbije!

Skinuta, ali nije ni trebalo tu da bude!

Zastava je konačno nakon vaskršnjih praznika sklonjena, ali mi nismo uspeli da saznamo ko je dozvolio ovoj kompaniji da na jarbolu, van zakona i Ustava postavi i dvadesetak dana drži svoju zastavu.

Zastava Leonija na Spomen kosturnici?!
Pored srpske zastave na Spomen kosturnici na Brani istaknuta je zastava nemačke Kompanije „Leoni“. Po svim pravilima, propisima, protokolima, ova zastava, posebno na spomeniku stradalima u Drugom svetskom ratu ne bi trebalo da se nađe, jer je reč o privatnoj, ne državnoj zastavi. Ko je sve ovo dozvolio, nikom nije

Onaj ko je odobrio se ili krije, ili ne postoji, jer na naše pitanje o dozvoli smo dobili nejasan odgovor.

-Znamo, ne znamo, niko ne zna- bio je odgovor koji smo dobili.

Na naše pitanje, ako niko nije odobrio, zašto se ne kazni Kompanija, jer je prekršila sve zakonske akte i Ustav, opet smo dobili neki neodgovor.

Ispada da je zapravo Kompanija „Leoni“ jača od Grada Prokuplja, pošto joj se može šta god poželi.

Međutim, ranije nam je rečeno da je odobreno postavljanje zastave, te da su iz Gradske kuće „zamolili Leoni da je ukloni nakon što se završila „Uskršnja akcija“ koju je u podnožju Hisara organizovala ova kompanija, a da su oni rekli da će to učiniti nakon praznika“. I zaista su je uklonili posle praznika, a ne kada im je rečeno, što još jednom potvrđuje da je Leoni jači i važniji od Grada Prokuplja, a da u našem gradu više prava ima jedna privatna kompanija nego Grad i njeni građani.

I eto sutra, ko zna šta može da padne na pamet Kompaniji „Leoni“ i moći će.

Sve ono što nikom od nas nije mogućno, njima se može. I što je na kraju najstrašnije, u Gradskoj kući i ne misle da je ovo neki problem i za njih nije sporno što privatna kompanija postavlja svoju zastavu na mestu koje je predviđeno isključivo samo za zvaničnu državnu zastavu. I ne žele da znamo, ili znaju ko je, ili nije, ovo sve odobrio.

A Spomen kosturnica je posvećena stradalima u Drugom svetskom ratu...ali ni to nije važno, zaboravili smo.