Zastava Leonija na Spomen kosturnici?!

1 min čitanja
Zastava Leonija na Spomen kosturnici?!
Po svim protokolima ova zastava ne sme da bude ovde! Foto:ProkupljePress.com

Pored srpske zastave na Spomen kosturnici na Brani istaknuta je zastava nemačke Kompanije „Leoni“. Po svim pravilima, propisima, protokolima, ova zastava, posebno na spomeniku stradalima u Drugom svetskom ratu ne bi trebalo da se nađe, jer je reč o privatnoj, ne državnoj zastavi.

Ko je sve ovo dozvolio, nikom nije poznato, barem zvanično niko ne priznaje, ali građani Prokuplja sa negodovanjem gledaju na ovo.

-Šta bre to znači? Gde mi živimo, u Leoniju ili Srbiji i Prokuplju? Nema ni zastave našeg grada, ali zato na spomeniku stradalima od starne nemačkih i bugarskih snaga ima zastave nemačke Kompanije- samo je jedan od komentara Prokupčana.

Prošle nedelje jeste bila akcija u podnožju Hisara koju je organizovao Leoni, te su tada postavili i svoja obeležja, ali zašto su i ko im je dozvolio da postave na ovom mestu, znaju samo nadležni iz lokalne samouprave, jer se Grad Prokuplje stara o spomenicima kulture.

Ovo samo kod nas može!
-Za sada ne znam ko im je dozvolio da postave, raspitaću se- kazala nam je osoba u Gradskoj kući.

Ona dodaje da su iz Grada Prokuplja opomenuli nadležne u Kompaniji da skinu zastavu, ali su iz Leonija obećali da će to učiniti posle praznika.

Mi ćemo takođe posle praznika da i dlaje nastavimo da istražujemo ko je zapravo dozvolio Leoniju da postavi zvaničnu zastavu na ovom mestu, koje po protokolu ne bi trebalo da bude mesto za privatne zastave, kakva je Leonijeva.

Prosto, u ovom gradu sve što ne treba i ne može, može!