KUD TOPLICA U BANJA LUCI

2 min čitanja
KUD TOPLICA U BANJA LUCI
Pred nastup, foto:ProkupljePress.com

Kulturno umetničko društvo “Toplica” prethodnih dana bilo je gost u Banja Luci na petogodišnjem koncertu KUD “Dragočaj”. Pred oko 500 gledalaca članovi ovog društva prikazali su igre iz ovog dela Srbije I dokazali kako igraju Prokupčani i koliko vole tradiciju.

Koncertu je prisustvovao i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković i poželeo deci iz Prokuplja još bolji rad, još više putovanja i još lepši nastavak saradnje .

-Zahvaljujemo se našim domaćinima na velikom gostoprimstvu. Ovih 5 godina našeg prijateljstva nastavljamo i dalje, i očekujemo da ćemo se videti i kod nas u Prokuplju na nekoj velikoj manifestaciji- kaže umetnički rukovodilac KUD “Toplica” Stefan Kitanović.

Omladinski ansambl društva predstavio se igrama iz Šopluka i koreografijom Svadba iz južne Srbije, a prva dečija grupa igrama iz Leskovca.

-Ovo putovanje je jedno od lepih iskustava sa našim KUD. Lepo smo se proveli, odigrali, družili se i želeo bih da se ovo opet ponovi. Banja Luka je predivan grad, u toku zime još lepši. Preporučio bih svakom da poseti ovaj grad, u kojem se nalazi i hram Hrista Spasitelja koji je prelep. Ljudi su veoma prijatni i zahvalio bi se njima na ljubaznosti koji su nam pružili. Jedva čekamo ponovni susret- preneo nam je svoje utiske jedan od igrača.