KUD "Toplica" proslavio rođendan

1 min čitanja
KUD "Toplica" proslavio rođendan
Maestralan nastup KUD "Toplica", foto:ProkupljePress.com

Kulturnoumetničko društvo „Toplica“ Prokuplje veličanstvenim koncertom proslavilo je deset godina od osnivanja. Pre večerašnjeg solo koncerta u kojem su učestvovali svi prvi ansabli u svim kategorijama ovog društva, organizovan je niz koncerta sa ostalim grupama i ansamblima. Maestralni nastupi su obeležili ovu nedelju u kojoj društvo slavi deseti rođendan, a svaki koncert je obeležilo ogromno interesovanje građana Prokuplja, pa je sala Doma kulture bila premala da ih sve primi.

Predsednik i osnivač KUD „Toplica“ Zoran Petrović kaže da je zaista ponosan na pre svega ozbiljnost i trajanje KUD.

-Veoma smo srećni povodom našeg jubileja. Deset godina je nekom malo, ali nama znači puno. Puno iznenađenja, puno osmeha i puno radosti su se desili na ovom koncertu, što je meni kao prvom čoveku društva jako drago! Želeo bih da se zahvalim svim pokroviteljima našeg koncerta, a naročito divnoj publici koja je najbolja na svetu! Nastavljamo dalje, još 100 godina igrali i veselili se- kazao je Petrović.

Mnoga deca su u ovom društvu odrasla i postala ljudi, ali svoju igru i ljubav prema tradiciji nisu zaboravili i zapostavili. I svake godine, u ovih deset godina stvaraju se novi ljudi, koji nauče ne samo igru, već da poštuju druge, da neguju tradiciju I da vole izvornu muziku.

U KUD je trenutno oko 470 članova u svim uzrastima.

Mi im kao redakcija od srca čestitamo rođendan i želimo da zauvek traju!