Ko je stručan nasipao ovaj put?

2 min čitanja
Ko je stručan nasipao ovaj put?
Zbog "stručnih" radova asfalta više i nema, foto:čitalac

Stanovnici Pasjačke ulice imaju velikih problema sa odronima iz sokaka, koje svaka kiša pretvori u noćnu moru svih koji žive na dnu puta gde sokak ulazi u ulicu. Taj put je pravljen pred prošle izbore, tek da bi se napravio, što dokazuje i to da su ivičnjaci bukvalno bačeni u kanal, koji treba da služi za atmosfersku vodu. U nadležnosti je lokalne samouprave. Ono što je najgore, kako je tek napravljen, ugao pod kojim taj sokak ulazi u ulicu je loš, nagib takođe, pa svaka kiša spere rizlu i odvlači je na asfalt.

-Put do pola puta izvučen sa brda, sve ga stručnjaci pravili. Sada je asfaltni deo svega četiri metra, a treba da bude osam metara.  I tako se tu nanosi rizla, a prai put gubi- očajni su stanovnici ove ulice.

Problem nije samo to, već I činjenica da svaki automobile koji prođe baca kamenčiće po dvorištima, prozorima, garažama kuća koje su sa donje strane.

-Nakon svake kiše mi moramo da izađemo i čistimo asfalt. Obraćali smo se JP “Trace”, Demetri RB, Policiji i niko nije nadležan, tako kažu. Više ne znamo kome da se obratimo- dodaju stanovnici Pasjačke.

Problem zaista postoji, ali prema onome što mi znamo, ovaj regionalni put bi trebalo da održava JP “Trace” po nalogu Javnog preduzeća "Putevi Srbije" , a ova ulica je deo regionalnog puta Prokuplje- Žitni Potok. Bez naloga JP "Putevi Srbije" opet "Trace" ne može da radi.

Pored JP "Putevi Srbije" može da reaguje lokalna samouprava i policija.

-Policija može po prijavi građana da izađe na teren, obavesti lokalnu samoupravu u JP "Putevi Srbije" da je deo puta nebezbedan i zatim da se dalje odobri čišćenje i saniranje- objašnjeno nam je.

E sad što policija i lokalna samouprava to neće da urade.....