Kazali da ne mogu da je pregledaju, njen lekar nije tu

1 min čitanja
Kazali da ne mogu da je pregledaju, njen lekar nije tu
Nisu hteli da je pregeldaju, foto:ProkupljePress, arhiva

Prokupčanka se obratila čak i Zaštitniku pacijenata, jer njenu šesnaetogodišnju ćerku nisu hteli da pregledaju zbog bolova u stomaku.

-Ona ima bolne menstruacije i pozvala me je zato što joj je baš bilo loše. Rekla sam joj, pošto radim van Prokuplja da sa bratom ode do Hitne pomoći. Tamo su ih obavestili d ane moggu da je pregeldaju, jer je dete, te da ide na Dečije- započinje priču naša sagovornica.

Dodaje da su nakon toga otišli u Dom zdravlja i tamo naišli na „zid“ jer njen lekar nije u toj smeni.

-Rečeno im je da ne mogu da je pregledaju, jer njen doktor nije u smeni. Bilo je to tokom prepodneva. Da idu na Pedijatriju Bolnice, treba im uput i tako su se vratili kući, sa gomilom lekova- priča nam prokupčanka vidno uznemirena.

Ona kaže da je besmisleno što dete, zbog čega god da se požali, ne može da bude pregledano. Ona se pita koja je svrha plaćanja zdravstvenog i kako neko može da vrati dete.

Mi znamo do ranije da se u Hitnoj, koja pripada Domu zdravlja Prokuplje kao ni na Odeljenju urgentne medicine Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ ne pregledavaju deca, sem u urgentnim i hitnim stanjima, u kojima je svaka sekunda važna.

Ipak, u Domu zdavlja ne bi trebalo da bude važno ko je čijij lekar, ako je reč o stanju koje je teško.

Ovih dana se mnogo govori o pružanju zdravstvenih usluga u ustanovama koje se time bave i primera nezadovoljstva je sve više.