KAKO JE UGROŽENA TEKUĆA LIKVIDNOST, KAD KAŽU DA IMAMO SAVRŠEN BUDŽET?

1 min čitanja

Iz tekuće budžetske rezerve od države grad Prokuplje će dobiti dodatnih 65 miliona dinara, piše u Službenom glasniku, a prenosi Nova ekonomija.

Prokuplju je iz rezerve, kako piše u rešenjima, odobren ovaj iznos radi „izvršavanja obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti”.

Sredstva tekuće budžetske rezerve, kaže 69. član Zakona o budžetskom sistemu, koriste se za neplanirane svrhe ili za svrhe koje su bile planirane, ali za koje se u toku godine pokaže da nije bilo dovoljno sredstava. Zakon o budžetskom sistemu predviđa i da se izuzetno sredstva tekuće rezerve budžeta Srbije mogu koristiti i za izvršavanje obaveza budžeta lokalne vlasti, a usled smanjenog obima prihoda budžeta lokalne vlasti i drugih razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti budžeta lokalne vlasti.

Ovo će biti drugi transfer iz tekućih budžetskih rezervi u nekoliko dana, je rje prethodno odlučeno da Prokuplje dobije i 20 miliona, o čemu smo pisali.

E sad, zašto je ugrožena likvidnost gradskog budžeta, kada po izjavama čelnika grada i kandidata za narodnog poslanika Darka Laketića, sve savršeno funkcioniše i para ima. A ipak para izgleda da nema, iako ove godine iz našeg budžeta, nisu asfaltirane ulice, urađene velike investicije, a svi projekti kojima mašu iz vlasti zapravo radi država, a ne grad.

Gde su pare?


8


1

The post KAKO JE UGROŽENA TEKUĆA LIKVIDNOST, KAD KAŽU DA IMAMO SAVRŠEN BUDŽET? appeared first on Prokuplje press.