JESTE LI SPREMNI DA SE IZBORITE SA IZBORIMA?

2 min čitanja

Izbori se bliže a čini nam se kao da imamo vremena.

Imamo li?

Još samo nešto više od mesec dana do tog sudbonosnog dana. Jer to nije običan dan niti će ovi izbori biti kao i svaki drugi iako nam se čini dasvi izbori liče jedni na druge. Ipak ovi sada su zaista bili i preko potrebni i dugo čekani. Tražili smo ih, želeli da verujemo da ćemo baš ovim izborima promeniti nikad goru vlast.

Svi znamo da je naše društvo u raslulu. U svako segmentu mi imamo potpuno posrnuće.

Naše institucije ne funkcionišu, ipak za njih dajemo ogroman novac, upravo mi – građani.

Naši penzioneri su gladni, bolesni nezaštićeni, ipak oni na izbore izlaze u ogromnom broju i daju podršku upravo sadašnjoj, do srži korumpiranoj vlasti.

Naša deca su na zapadu ili se pripremaju da odu, ipak u ovoj zemlji nemoguće je da se nađe dobar, vredan i pošten radnik, takvi su postali retkost.

Naša sela su opustošena, osiromašena, bedna, ipak oko izbora rado prime u goste predstavnike vlasti i veruju im ponovo na reč.

Naši gradovi su oronuli, kolovozi su puni rupa, prljavština je na sve strane, ipak vlast se trudi da svojski ovo malo vremena isfušari po neko asfaltiranje.

Život u Prokuplju je sve lošiji, grad je izgubio sve atribute grada, neprijatno nam je da pričamo o tome šta je sve prodato, zatvoreno, poklonjeno, opljačkano, ipak redovi za podršku liste Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane (ukraden slogan DS od pre mnogo godina) su abnormalno veliki , nezamislivo dugi i lista je brzinom svetlosti predata. Na listi- iznenađenja: mladi ljudi a već ukaljani samo zato što su se našli u takvom društvu.

Likvidirane firme, koncesionari, loše odluke, nestručnost, nepismenost, sve vrvi od prostote na mestima gde se odlučuje, ipak običan pošten svet nema snage i hrabrosti da javno istupi protiv svega toga, da se priključi nekoj grupi za borbu protiv bahatosti, zloupotreba, kriminala.

Oko nas laž, Potemkinova sela, manipulacija, ucene, bezobrazluk, beznađe, ipak većina se od toga brani letargijom, odsustvom volje da se bori, da ustane, da zauzme jasan i nedvosmislen stav da se moramo izboriti da se na izborima nešto i promeni.

Promena je dobra makar i na gore, tako se priča.

Nama je potrebno da naučimo da menjamo pre nego nas dugo trpljenje potpuno parališe.

Čeka nas dugi, iscrpljujući mesec nikad prljavije političke kampanje jer zver je ranjena a tada je najopasnija.

Ipak, ovaj narod zna da iznenadi onda kada svi misle da je s njim gotovo.

U to svetlo gledam!

Snežana Ilić


10


0

The post JESTE LI SPREMNI DA SE IZBORITE SA IZBORIMA? appeared first on Prokuplje press.