JESTE, DALI SU MI 1.000 DINARA I UZELI MOJU LIČNU KARTU DA GLASAM VUČIĆA

1 min čitanja
JESTE, DALI SU MI 1.000 DINARA I UZELI MOJU LIČNU KARTU DA GLASAM VUČIĆA
Smilja Ilić, foto:printscreen

Smilja Ilić (70) iz Blaca kaže da su joj članovi SNS u Blacu još u subotu pre izbora uzeli ličnu kartu, te da su joj u endelju dali 1.000 dinara i paket da glasa SNS i na lokalnim i na parlamentarnim izborima. Ovo je još jedno svedočenje građana Srbije da se na izborima u nedelju dogodila, kao što kaže Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, krađa epskih razmera i to ne samo u Beogradu, već u čitavoj Srbiji.

-Došli su Ivica i Ćurčić i uzeli mi ličnu kartu, ne znam što. Samo su mi rekli da im dam ličnu kartu sutra za glasanje. Sutra sam ih srela kod škole i dali su mi 1.000 dinara da glasam SNS. Tad su mi i vratili ličnu kartu- kaže ova žena koja plače dok priznaje šta se dogodilo.

Čitavo njeno svedočenje možete pogledati u snimku:

Reč je o ženi koja živi sama u izuzetno teškim materijalnim uslovima.

Ovako zloupotrebljavanje osoba koje su slabog materijalnog stanja i teranje da čine ono što ne žele, je bila praksa na ovim izborima.

U više navrata tokom samog dana glasanja, predstavnici Koalicije „Blace protiv nasilja“ su podnosili prijave protiv lica za koja su sumnjali da kupuju glasove, ali ni jedna prijava do sada nije procesuirana, niti su ta lica ispitana, ni u policiji nni u tužilaštvu.

U ovom konkretnom slučaju, tokom dana iz koalicije su se opet obratili policiji i prijavili saznajnja koaj imaju, kao i svedočenje baka Smilje.

Zanimljivo je da se lica koja spominje Smilja Ilić nalaze na listi lokalnog SNS za odbornike u lokalnoj skupštini.