Janja Kostić prva na Frankofoniji

1 min čitanja
Janja Kostić prva na Frankofoniji
Brilijantno, foto:OŠ "Ćićko"

Na Republičkom takmičenju za Frankofonu pesmu, Janja Kostić, OŠ "Ratko Pavlović Ćićko" je osvojila prvo mesto u kategoriji juniora. Janja Kostić se takmičila sa pobednicima polufinala koja su se održala u 4 regiona, Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kladovu.

Janja i nastavnica Jelena Marković

Nju je pripremala nastavnica francuskog jezika, Jelena Marković uz svesrdnu pomoć Tatjane Cvetanović, profesorke muzičkog. Ona je pevala pesmu "Srce", pevačice Zoe Klozur koja je pobedila na juniorskoj "Evroviziji 2023".

Takmičari su pevali na francuskom jeziku, a petočlani žiri je vrednovao izgovor, dikciju, razumevanje teksta, vokalne sposobnosti kandidata, vladanje scenom, originalnost i težinu pesme. Pobednica je pored diplome i sertifikata dobila eirpod, a nagradu joj je uručio savetnik u Ambasadi Belgije u Srbiji.

Na repertoaru su se našle poznate francuske šansone, poput "la Bohème", Šarla Aznavura, ali i numere savremenih izvođača oput Indile, Barbare Pravi, Lare Fabijan. Čitavo takmičenje je obogatio i odličan bend koji je učinio da ovo takmičenje bude pravi užitak za lјubitelјe muzike i francuskog jezika.