IZGRAĐENA IGRALIŠTA NISU NIČIJA, ZATO NIKO NE ČISTI

1 min čitanja

Najveći problem lokalne samouprave, ne samo ove, već i onih prethodnih, je taj što sve rade na o-ruk i u cilju političke kampanje, pa tako mnoge stvari ostaju da vise. Primer su dečija igrališta koja su napravljena poslednju deceniju, ili čak i dve. Sagrađena, date neke pare, realne ili ne, ali niko zakonski ne gazduje nad njima.

Tako se dolazi do toga da je taj prostor svačiji, a ničiji i niko nema obavezu da ga održava. Zapravo, ti prostori nisu rentabilni, pa se niko i ne trudi da ih prisvoji.

Ostavljeni tako da vise, oni brzo postaju ruglo grada, što zbog nesavesnog odnosa prema mobilijaru, što iz nekulture građana. Da ne govorimo o prinameštenom, a ne odrađenom poslu.

Zbog toga je igralište u Novom naselju već u fazi raspadanja, kao i ono u Sokićevom bulevaru, ili iza Osnovne škole „9.oktobar“.

Može neko da ga po nalogu lokalne samouprave očisti, jednom, dva puta, što i čini “Demetra AB” ali kada nije ničija naležnost, niko nema obazvezu da ga zaista održava.

Iz ovoga iskaču igralište u Gariću i kod crkve, jer je prvo pri Spomen parku „Gvozdenom puku“ koji se redovno održava, pa se čisti i igralište iako ne mora, a i Garićani sami čuvaju mobilijar, kao što su to činili sa ranijim igralištem. Drugo je u crkvenom parku pa su i tu ljudi malo obzirniji, savesniji.

Dakle, od lokalne samouprave nema vajde, a građanima ostaje da se sami malo potrude i počiste, barem za sobom.

                      KIŠNA KANALIZACIJA NIJE NIČIJA

U moru onih delatnosti koje vise je na primer i održavanje kišne kanalizacije. Kada se raspalo Javno komunalno preduzeće „Hammeum“ deo poslova prešao je na „Demetra AB“ deo na novo Javno komunalno preduzeće „Gradski vodovod“ ali se zagubila delatnost održavanja kišne kanalizacije. I to tako stoji, a gradski oci se prave ludi.

Ne može samo da se prima plata, poštovani u Gradskoj upravi, mora bre nešto i da se radi, zato zavrršite poslove koje ste započeli, barem ove sitne, a bitne.


0


0

The post IZGRAĐENA IGRALIŠTA NISU NIČIJA, ZATO NIKO NE ČISTI appeared first on Prokuplje press.