Iz čista mira pretukli dve devojke, prolaznici gledali

2 min čitanja
Iz čista mira pretukli dve devojke, prolaznici gledali
Bar je ovaj deo grada uvek bio miran, foto:ProkupljePress.com,ilustracija

 

U petak na subotu 14. na 15. jun trojica mladića ranih dvadesetih godina pretuli su dve devojke u prokupačkom kafiću u centru grada iz čista mira. Jednoj od devojaka su polomili nos, ali se ništa ne bi ni saznalo, da zbog bolova, povređena devojka nije morala da se javi lekaru, nekoliko dana nakon incidenta.  Tako su odmah kada je zatražila lekarsku pomoć, zdravstveni radnici obavestili policiju.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju, sun am potvrdili da ih je policija obavestila, te su naložili dokazne radnje. Od ponedeljka će imati više informacija o onome što se te noći događalo.

Kako smo saznali, u kasnim večernjim satima, one su te večeri ušle samo da kupe cigarete, jer su primetile da je otvoreno. Unutra je bilo ljudi.

-Jedna devojka je otišla u toalet, a druga je sela da je sačeka. Tada su mladići počeli da dobacuju, vređaju, a zatim su ih i fizički napali. Devojka koju je jedan od trojice udario u nos se onesvestila, te su je izneli iz kafića, a drugu su šutirali na ulici- objašnjava osoba koja je dobro upućena u ono što se događalo.

Dodaje da devojke od ranije nisu poznavale napadače, te da su dosta starije od njih, a da je u momentu kada se sve dešavalo bilo još ljudi u kafiću, koji uopšte nikako nisu reagovali.

-Da li majke u Prokuplju još rađaju Topličane i potomke starog Jug Bogdana ili su se tu ipak pojavila neka nedonoščad koja svoju snagu pokazuju nad devojkama? Znaju li majke u Prokuplju i okolini da su vaspitale heroje koji nanose teške telesne povrede devojkama? Da li ih je sramota ili za sramotu nisu čuli- komentariše osoba koja je bliska sa jednom od devojaka, a kojoj je neshvatljivo da su muškarci tako iz čista mira pretukli devojke.

-Ovo je apel na i Policijsku upravu u Prokuplju, Sud i Tužilaštvo da svoj posao povodom ovog slučaja obave kako treba jer u Prokuplju nisu retki slučajevi gde su “od ranije poznati Policiji” nakon svih prijava kumovali zločinima sa teškim posledicama- dodaje naš sagovornik i kaže da se na ovome neće završiti, te će upotrebiti sva zakonska sredstva da se sankcionišu počinioci.

Do sada nikada u Prokuplju nije zabeleženo da se slično dogodilo. Zbog ovoga su građani prilično uznemireni, jer se prvi put desilo da neko tuče devojke pred prolaznicima i to bez razloga i da niko ne reaguje.