Ispod kreveta ga čekao smuk!

3 min čitanja
Ispod kreveta ga čekao smuk!
U ovoj zgradi se šeta smuk, foto:ProkupljePress.com

Dušan Barjaktarević je bio neprijatno iznenađen kada je tokom vikenda došao kući, s obzirom da studira medicinu u Nišu i kada je ušao u svoju sobu, ispod kreveta je zatekao smuka dugog 1,2 metara. Njegov stan je u zgradi u samom centru Porkuplja, u Ulici Knez Mihajlovoj.

-U momentu sam ostao skamanjen. Pozvao sam komšiju preko puta, pa smo je zajedno izbacili. Nije prijatno, zaista- priznaje ovaj mladić, koji od šoka nije ni pomislio da slika zmiju.

Dodaje, da je sigurna da je zmija boravila u njihovom stanu, najmanje nedelju dana.

-Majka je u Nemačkoj, otac na selu, a u stanu koji je u prizemlju, nema nikog. Prošlog vikenda sam bio na jednu noć i da tada sam primetio ispreturane neke stvari, ali nisam mnogo obraćao pažnju. Verovatno je ušla kroz prozor koji je otvoren na kip i šetala prvo po kuhinji i špajzu, a onda i po mojoj sobi- dodaje Dušan.

To potvrđuje i njegova majka, koja je komšinici dala ključ od stana da zaliva cveće.

-U jednom trenutku, prošle nedelje, obavestila me je da su stvari po stanu razbacane. Poslala mi je poruku, da se u našem stanu se nešto dešava. Napisala je da je tanjir koji je ona oprala bio prevrnut kuhinji, u špajzu je bilo sve oboreno, u sobi sina oboreni su zvučnici od kompjutera i kompjuter. Pomislila je da je neki provalnik- priča nam Gordana Barjaktarević koja je trenutno van zemlje.

Kako nije bilo nestalih stvari, pomislili su da je vetar možda snažno duvao, te ih oborio, jer uvek ostave dva prozora otvorena na kip.

Ipak, ispostavilo se da je bio smuk!

Barjaktarevićima uopšte nije jasno otkud smuk u njihovom stanu, ali pretpostavljaju da je izmileo iz podruma zgrade i uz zid, eto došao do njihovog stana. U stepeništu zgrade je veća rupa, pa je možda to put kojim se smuk kretao.

 

                             Demetra RB ne održava zelene površine kako treba

 

Gordana Barjakatrević je o svemu obavestila i upravnicu zgrade putem sms. Upravnic azgrade Dragana Đorđević kaže da je reč o višoj sili, te da u centru grada ima puno zmija. Problem je što ona obaveštava koncesionarksko preduzeće “Demetra RB” koje održava zelene površine u gradu da je neophodno košenje trave, ali da joj je rečeno da su imali vašar, pa da sui m pokvareni trimeri….

Ugovor između “Demetra RB” i Grada Prokuplja obiman, a primena diskutabilna
Prema koncesionom ugovoru koji je Grad Prokuplje sklopio sa beogradskim preduzećem “Demetra AB” , odnosno ćerke firme “Demetra RB” a koji smo dobili nakon Zahteva za pristupu informaciji od javnog značaja, za održavanje javnih površina zapravo godišnje plaćamo 55 miliona dinara u osnovi, ne računajući naknadni novac koji se da ovom

Sve dok se ne pokose te javne površine, zmije će iskakati.