I zvanično: poništena koncesija bazena!

3 min čitanja
I zvanično: poništena koncesija bazena!
Nema ništa od koncesije, foto:ProkupljePress.com

Grad Prokuplјe je poništio kocesiju bazena, a odluka je objavlјena j Službenom glasniku Grada Prokuplјa, čime je potvrđeno ono što smo mi već pisali: da niko ne želi da se upusti u taj posao.

Propao tender za koncesiju bazena
Kako smo nazvanično saznali, tender koji je raspisan za koncesiju bazena je propao, jer nema zainteresovanih, odnosno niko se nije javio na konkursu. Poslednji rok za prijavu je bio danas. Tako je još jednom, sada zbog nezainteresovanosti, propao pokušaj lokalne vlasti da “udomi bazen”. Razloga je naravno verovatno mnogo. Pre

Iako piše da se koncesija poništava „zbog toga što nakon iskučenja ponuda u postupku davanja koncesije nije preostala nijedna prihvatlјiva ponuda“ mi znamo da se niko nije ni prijavio!

U odluci još piše da se nova koncesija može raspisati/objaviti čim ova odluka stupi na snagu, ali po svoj prilici, i nova proći će isto.

Ne samo što je naš bazen sada rupa, odnosno ne vredi apsolutno ništa, jer je sve propalo, pokradeno, već su nerešeni pravno-imovinski odnosi, odnosno koncesija, koju su izglasali odbornici SNS i SPS još pre godinu dana, podrazumeva i teniske terene, a oni nisu vlasništvo Grada Porkuplja.

To je i osnovni razlog zapravo što niko ozbiljan neće da se upusta u zakup bazena, jer praktično ne dobija ništa, s obzirom da je Teniski klub „Topličanin“ koji je vlasnik teniskih terena odlučan da mu se ti tereni izuzmu iz koncesije, te ako se to ne učini, podneće tužbu.

Na kraju će Grad Prokuplje, odnosno mi građani da platimo i renoviranje bazena koncesionaru, kao što na prime "Demetri AB" plaćamo utrošenu vodu za pranje ulica.

Grad Prokuplje Demetri plaća i vodu za pranje ulica, a koliko peru, samo oni znaju
Pored subvencija koje koncesionarsko preduzeće „Demetra AB“ dobija od grada, a reč je o milionima, od sredine prošle godine, mi preko budžeta Grada Prokuplja plaćamo i svu vodu koju utroši ovo preduzeće. Do ovih saznanja smo došli tokom istraživanja koje smo sproveli o pranju ulica, koje su obaveza „Demetre AB“

Rukovodstvo Grada Prokuplja nije samo ovde napravilo grešku u pravno-imovinskim odnosima, već i kada je bila u pitanju Apoteka, ali su to ispod žita ispeglali. Da oni zapravo prisvajaju mnogo što šta što nije gradsko pokazuje i to da su jula prošle godine raspisali prodaju lokala u Pešačkoj zoni, ali je ispalo da taj lokal nije vlasništvo Grada već privatnog lica!

I tako su oni u 2023. godini rasprodali sve što su mogli, a planove rasprodaje gradskih čelnika, podržali su odbornici SNS i SPS u prošlom skupštinskom sazivu. Treba to znati.