I u Žitorađi vole kafane, ali izgleda da samo jedna zadovoljava uslove

1 min čitanja
I u Žitorađi vole kafane, ali izgleda da samo jedna zadovoljava uslove
Vole i oni da ručkaju, foto:ProkupljePress.com

Sa tri konta za kafanske račune daće se iz budžeta Opštine Žitorađa, ne računajući sitne rasparčane kafanske usluge, ukupno 3 miliona dinara.

Tako su bratski predsednik opštine, predsednik skupštine i Opštinska uprava podelili po milion dinara za ovu uslugu.

I dok će Opštinska uprava Žitorađe da jede isklјučivo u „Niškoj mehani“ za 999.999,99 dinara sa PDV, predsednik Opštine Ivan Stanojević, kao i predsednik Skupštine opštine Žitorađa Marko Milenković ješće u kafani „Vasa i tata“ u Žitorađi. Sa dva konta za te reprezentacije daće se po milion dinara, odnosno tačno po 999.999,99 dinara sa PDV. Vlasnik ovog ugostitelјskog objekta je, prema dostupnim podacima u APR Marko Disić. Ovaj lokal je dobio i sitnu nabavku od 35.000 dinara sa PDV za ketering seminara za obuku ličnih pratilaca dece.

Zanimlјivo je da je u tim javnim nabavkama od tri prispele ponude dve su iz iste kuće, odnosno kao ponuđači pojavljuju se i „Vasa i tata“ , ali i „Diske lux“ koji se prema dostupnim podacima u APR vodi na Jasminu Disić. Oba ugostiteljska preduzeća u javnim nabavkama imaju istu adresu,dok u APR „Vasa i tata“ su upisani bez ulice, odnosno piše samo da je mesto Žitorađa.

I za kafu i čaj posebna nabavka

Opština Žitorađa je odlučila da kafu, čaj i ostalo, kako piše na sajtu ove opštine posebno raspiše kao javnu nabavku. U tu svrhu daće se 200.000 dinara sa PDV, a ugovor je potpisan sa TR "Deksi-74" iz Rečice.