Hoće li Milenković konačno da poštuje zakon?

3 min čitanja
Hoće li Milenković konačno da poštuje zakon?
Nekada SRS sada SNS, ali funkcija ista. Foto:ProkupljePress.com, arhiva

Opštinski odbor Stranke slobode i pravde u Žitorađi izdao je saopštenje za javnost u kojem postavlja pitanja sadašnjem predsedniku Skupštine opštine Žitorađa Marku Milenkoviću, koji je ranije već, kao član SRS u Žitorađi bio na istoj funkciji.  Saopštenje prenosimo u celosti.

Da li je sadašnji predsednik Skupštine opštine Žitorađa Marko Milenković, konačno odlučio da poštuje zakon, ili samo hoće da zaštiti sebe sada kada i on mora da potpiše neka dokumenta, a da ga je tri godine bilo briga za to isto, iako svi znaju ko je „šerif“ u Žitorađi i ko se za sve pitao i o svemu odlučivao? Biće da je ovo drugo.

Na „hitnoj“ sednici Skupštine opštine Žitorađa, koja je održana 29. marta 2024. godine data je saglasnost za raspisivanje konkursa za izbor direktora JKP Žitorađa. Da li to znači da će konačno biti razrešen dužnosti „OSTALI ZASTUPNIK“ JKP Žitorađa, Vladica Stanković, „istaknuti član“ SNS kriminalne organizacije. „Ostali zastupnik“ u JKP Žitorađa koje više od tri godine nema ni direktora, ni VD direktora, ni zakonskog zastupnika!?! Pitamo se jel to po zakonu? Vladica Stanković-ostali zastupnik u JKP Žitorađa se tri godine ponašao kao pravi direktor i potpisivao sve što mu je bilo servirano, ili naređeno, a možda je i jedva čekao da potpiše nešto kako bi se osećao bitnim. Po zakonu „ostali zastupnik“ ima ograničenja svojih ovlašćenja koja su utvrđena aktima nadležnih organa i ne može obavljati funkciju direktora. Međutim u Žitorađi je sve moglo i sve prolazilo, pa i to da se više od tri godine ne raspiše konkurs za direktora JKP.

Inače JKП Žitorađa је početkom 2023. godine pripojenо Direkcija za izgradnju Žitorađa, као i Sportska hala. Ima i u tom poslu zanimljivih stvari, a jedna od njih je: „Kako je moguće da nakon potpisivanja akta o pripajanju Direkcije za izgradnju Žitorađa, JKP-u Žitorađa, tada već bivša в.д. direktorka direkcije Marina Tomić donese rašenje o promeni koeficijenta zaposlenim u tada već bivšoj Direkciji za izgradnju? Po tom rešenju, podobnim radnicima su značajno povećani koeficijenti, a onim nepodobnim, značajno smanjeni. Nakon toga su pojednini zaposleni morali da potraže pravdu na sudu. Sud je presudio u korist oštećenih, a samo na ime sudskih troškova JKP Žitorađa je platila preko 300.000 dinara, a veštaci će tek utvrditi koliko će platiti oštećenima. Treba pomenuti i da suprug pomenute Marine Tomić polako i sigurno abanzuje zbog njenog "truda" i botovanja.

Svake godine, pa tako i ove JKP Žitorađa dobija značajnu sumu iz budžeta opštine. Ove godine je to 52,9 miliona dinara, a od toga okruglo deset miliona dinara ide za održavanje groblja!?! Svi koji žive u mestima koja pripadaju opštini Žitorađa znaju koliko se groblja „održavaju“. Jedno do najviše dva košenja u toku godine u pojedinim mestima, a NI JEDNO u skoro polovimi mesta. Za te poslove po našoj računici je potrebno oko 100 litara benzina, oko 20 bočica ulja i oko 200 m strune, a sve to zajedno košta, približno 25.000 dinara!!!. Takođe imamo pitanje: „Ko je izvršio kontrolu i potpisao izveštaj o obavljenim radovima košenja groblja za prošlu godinu?

OO SSP Žitorađa ne očekuje odgovor ni na ovo pitanje, kao ni na niz prethodnih, ali naša je dužnost i obaveza da upoznamo građane opštine Žitorađa gde idu njihovi novci”.

OO SSP Žitorađa.

 

Vladimir Milojević, potpresednik OO SSP Žitorađa, Bojan Milić, predsednik IO OO SSP Žitorađa