Hoće li ikada popraviti klupe?

2 min čitanja
Hoće li ikada popraviti klupe?
Smešno je što su ovakve uopšte ovde, foto:ProkupljePress.com

Mali park kod zgrade apoteke u centru Prokuplja više nije mesto gde ljudi zastaju, odmaraju, jer nemaju gde da sednu. Klupe koje su u njemu, ne mogu da se koriste jer prečke ne postoje, a tako je bilo i tokom polaganja venaca povodom 25 godina od NATO bombardovanja. Znači, nije da gradski oci, barem oni koji su prisustvovali ovom činu, nisu videli, jer nisu mogli da ne primete. Ipak, niko ih još uvek nije popravio. Na kraju, čak je po malo i smešno što ovako okrnjene stoje, bolje da ih sklone.

Prema našim saznanjima to bi trebalo da uradi koncesionarsko preduzeće „Demetra RB“ . To behoše oni koji primaju silne milione iz gradskog budžeta. Oni jeste da su posadili one bombonice, ili već kako se zove cveće u lejama, za koje je Grad hteo da da milion dinara, pa se setio pod pritiskom javnosti da je to mnogo para, ali klupe su neupotrebljive. I tako mesecima.

Presušila izgleda zauvek.

Ne radi ni česma koja je godinama služila svim prolaznicima i šetačima. Neće ni da proradi, jer smo dobili endefinisan odgovor iz Javno komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“ da stanari zgrade ne dozvoljavaju da se troši njihova voda ?!

-Izvođenje druge linije je komplikovano i tako to- kazano nam je u JKP „Gradski vodovod“ .

I tako je ovaj park izgubio smisao.

Ipak, ima i nekih pomaka. Fontana u Spomen parku „Gvozdenom puku“ je očišćena i u funkciji. Lepo je i što su radnici JKP "Gradski vodovod" konačno osposobili česmu u istom parku. Pohvalno, stvarno, jer je ovo prvi put od kako je napravljen Spomen park da je proradila.

0:00
/0:06

Još smao sad da oni koji posete park malo povedu računa....

U funkciji je, verovali ili ne, i ono čudo od misterije- fontana kod Glavne pošte. Jeste da nekako nesimetrično prska, ali prska nešto. E ta fontana ima zaista čudnu sudbinu i ona je stvarno remek delo onih prethodnih. O njoj ćemo sutra....čisto da se podsetimo.