GRUPA MALOLETNIKA VREĐA GRAĐANE, A SVI ĆUTE

1 min čitanja
GRUPA MALOLETNIKA VREĐA GRAĐANE, A SVI ĆUTE
Više nije šala, foto:ProkupljePress.com

Grupa maloletnika, koji naravno znaju svoja prava, odnosno da nisu odgovorni u tom uzrastu, svakodnevno vređa građane pored košarkaškog terena, iznad zgarde Narodnog muzeja „Toplice“. To je već prešlo garnice, ali svi okreću glavu.

Iako je reč o verbalnom uznemiravanju, po zakonu, oni ne snose sankcije, ali roditelji bi mogli.

Najvažnije pitanje je da li su ti roditelji toliko zatajili u vaspitanju, ili je u pitanju to da oni ne znaju kako se deca ponašaju na ulici.

-To je grupa od desetak dečaka od deset do dvanaest godina, koji nisu sportisti, ali su stalno tu I tako kada su zajedno, vređaju starije I to je stalno tako- kaže naš sagovorik koji je upućen u ovu problematiku.

Do sada nisu prijavljivani policiji, ali je njihovo ponašanje prevršilo sve mere.

Ko nam zapravo vaspitava decu?

Prema istraživanjima, najviše poslednjih godina, na njihovo ponašanje utiču društvene mreže, pre svega Tik Tok I Jutjub, odnosno jutjuberi, influenseri i slična lica iskrevljenog I lažnog sveta koji se deci u ovom uzrastu čini svetom kojem treba težiti.

“Jer, ako je on popularan, a vređa, psuje, agresivan je, znači da je to dobro i ispravno!”

Krivi su i rodtitelji koji pod opravdanjem da rade jer moraju da zarade premalo vremena provode sa decom i ne vide, ili ne žele da vide, u šta se ona pretvaraju. Žmure, jer umorni od svega, nemaju snage, a trebalo bi da im je to prioritet, da ispravljaju i vaspitavaju decu.

Oduvek je važilo pravilo da se vaspitanje nosi iz kuće. Ipak, malo je i do čoveka.

Ta deca mogu da se promene, ali treba neko da im posveti pažnje i kazni ako treba, kako bi im pomogao da izrastu u zdrave ljude koji čvrsto stoje na svojim nogama, I koji mogu da ocene kada prestaje šala, a počinje vređanje.

Šta Vi mislite, ko je kriv:sredina, roditelji, ili neko treći?