GRADSKI OCI, ZABORAVILI STE DA ČESTITATE PRAZNIKE!

1 min čitanja
GRADSKI OCI, ZABORAVILI STE DA ČESTITATE PRAZNIKE!
Grad Prokuplje, foto:ProkupljePress.com

Ne pamtim početak godine, stvarno od kako sam novinar, ima tome 24 godine, da predstavnici Grada Prokuplja, nekada opštine nisu u novogodišnjoj noći obišli dežurne službe. Obično oko ponoći se poseti bolnica, vatrogasna stanica, Hitna služba, policijska stanica, odnese neka himijska i blokčić, porazgovara sa ljudima koji su tu noć budni zbog nas. Ali ove se to desilo. Čelnici našeg grada, onaj SNS koji već 11 godina upravlja Prokupljem, zaboravio je da ukaže malo, reklo bi se, poštovanja prema tim službama.

Pod izgovorom da nemamo funkcionere, jer gradom trenutno rukovodi Privremeni organ, oni su lepo ostali u toplim domovima. Može biti da nemamo funkcionere, ali imamo Privremeni organ kojeg između ostalih čine i doskorašnji gradonačelnik Milan Aranđelović i doskorašnji predsednik Skupštine grada Prokuplja Dejan Lazić, koji su umeli prethodnih godina lepo da se slikaju u tim novogodišnjim noćima.

Još nisu poosetili ni prvorođenu bebu, čekaju da počne radna nedelja u Gradskoj kući, što bi se mučili pre toga.

I rekao bi neko to je sitnica, ali nije. To je ogledalo koliko ih je baš briga za bilo šta i bilo koga i koliko su sigurni, nakon decembarskih izbora, da su im fotelje opet obezbeđene i da niko ne može da ih pomeri. Zato onda logično i nije ih briga za službe, ljude, građane, sredinu.

Izostala je i tradicionalna novogodišnja čestitka gradanima, a i šta bi mogli da čestitaju?

Biljana Roganović