GRAD PROKUPLJE NI ZA DECU NEMA PARA

1 min čitanja

Ove godine najbolji stariji osnovci, kao i osnovci iz porodica koje su u teškom materijalnom stanju ne idu na sedmodnevno letovanje kao ranijih godina o trošku Grada Prokuplja. Zašto, ne znamo, iako smo se još početkom jula obratili gradonačelniku Milanu Aranđeloviću i mejlom mu postavili pitanja. Odgovora nema.

Ranijih godina bila je praksa da se sedmodnevnim boravkom u kamp Buljarice Ferijalnog saveza nagrade najbolji osnovci svih škola, pa su deca očekivala da će i ove godine neko da ode na to putovanje. Čak je petom izmenom plana javnih nabavki planirano da se odvoji 4,5 miliona dinara u tu svrhu.

Ako lokalna samouprava koja samo sa jednog konta troši 2 miliona dinara za ugostiteljske usluge i daje pola miliona dinara za piće za Gradsku upravu, po nabavci koja je sprovedena početkom godine, tačnije polovinom januara, a ugovor sklopljen sa trgovinskim preduzećem „Rić“ , sa još najmanje tri konta finansira kafanske račune, pitanje je zašto nema za decu eto 4,5 miliona dinara za letovanje?

Ranijih godina, ne računajući pandemiju Kovida 19 bilo je uobičajno da se krajem juna, početkom jula, deca koja su ostvarila najbolji uspeh i deca iz porodica koje su u teškom materijalnom stanju, nagrade tim letovanjem.  Tako je 2018. godine putovalo 90 učenika, 2019. godine čak 190 učenika, a 2022. godine 240 učenika. Čak su se u kampanjama naprednjaci na lokalu hvalili da „vode decu na more“  a ove godine su se ućutali.

Po logici stvari, ili nam je budžet toliko šupalj pa nemaju para, ili su to bile samo predizborne kampanje u kojima su našu decu koristili za promociju.


0


0

The post GRAD PROKUPLJE NI ZA DECU NEMA PARA appeared first on Prokuplje press.