Grad objavio kocesiju bazena ali bez teniskih

2 min čitanja
Grad objavio kocesiju bazena ali bez teniskih
Ovako sada izgleda bazen u Prokuplju, foto:ProkupljePress.com

Grad Prokuplje je objavio poziv za zainteresovane koji žele da budu koncesionari za Gradski bazen. Time je konačno, nakon više odlaganja, potvrđeno da bazen ide u koncesiju. Zanimljivo je da je ovde ipak, ne kako je prvobitno planirano i kako su tvrdili gradski oci, izuezeta balon hala, restoran i teniski tereni, koji i nisu pripadali gradu,

-Planirani kompleks je potrebno organizovati na navedenim parcelama, ukupne površine od oko 1,9 hektara, između postojećih saobraćajnica, pružnog koloseka, prolaza ispod mosta, zaštitnog pojasa reke Toplice i izgrađenih sportskih objekata teniskih terena i hale.

Predmetni prostor je potrebno organizovati u pet funkcionalnih celina i to:

1)    kupališni kompleks sa otvorenim bazenima za plivače

2)    kupališni kompleks za otvorenim bazenima za neplivače i decu

3)    prateći objekti - garderobe i biletarnica i ugostitelјski objekat

4)    sportsko rekreativni i parkovski sadržaj 

5)    parking prostor – navodi se u javnom pozivu koji je objavljen u Službenom glasniku RS br.11 od 14.02.2024. godine i na sajtu grada.

Grad Prokuplje će, ako koncesionar želi, kako smo nezvanično saznali, da naprave dva teniska terena.

Time se ipak potvrdilo ono što smo mi u više navrata pisali, a svi osporavali, a to je da teniski tereni, balon hala i restoran NE PRIPADAJU gradu!

Treba napomenuti, da su prethodni odbornici iz redova SNS i SPS izglasali da se u koncesiju da i gore pomenuta infrastruktura, što znači da su zapravo bez ikakvog ispitivanja, svi oni dali zeleno svetlo za nešto što je nezakonito i nemoguće!

Da nije bilo teniskog kluba „Topličanin“ koji je zapravo od nas i čuo da se u koncesiju daje i njihova imovina, te stavio tačku na to, odbornici bi bili ti koji su „ukrali“ tuđu imovinu!

BAZEN IDE U KONCESIJU!
Grad Prokuplje je još jednom odlučio da Gradski bazen da u koncesiju i u svrhu prikupljanja ponuda formirana je i komisija. Kako stoji u Službenom glasniku grada Prokuplja, do kraja februara trebalo bi da se sve završi. Sudbina Gradskog bazena je određena još pre par godina, kada je lokalna samouprava