GK “Topličanin” osvojio sedam medalja

1 min čitanja
GK “Topličanin” osvojio sedam medalja
Pobednički tron, foto:GK "Topličanin"

Gimnastički klub “Topličanin” Prokuplje tokom vikenda bio je domaćin I kola pionirske lige jugoistočne Srbije. Ukupno je u ovom takmičenju učestvovalo 80 gimnastičara- pionira iz čitave jugoistočne Srbije.

 -Imali smo čast i privilegiju da ugostimo i dočekamo najbolje gimnastičare regiona u našem gradu. Naši gimnastičari su iskoristili prednost domaćeg terena i pokazali gostima da se medalje iz Prokuplja ne uzimaju tako lako već da je za to potrebno mnogo rada,truda i vežbanja. Najveći podvig napravio je novajlija u redovima gGmnastičkog kluba "Topličanin" šestogodišnji Dušan Ristić u prvoj selekciji A programa kome je ovo prvi nastup i prva medalja i to zlatnog sjaja. Dušan je svojim protivnicima umakao 2 boda što predstavlja veliki uspeh kada se uzme u obzir to da su oni stariji 2 godine u odnosu na njega. Pored njega u ovoj kategoriji na pobedničko postolje popeo se i Strahinja Lukić kome je pripalo 3.mesto- kaže predsednik kluba Predrag Mladenović.

 On dodaje da se u drugoj kategoriji do 10 godina istakao Kosta Hadžić. Njemu je pripalo 2.mesto a zasluženo prvo mesto pripalo je odličnom nišliji Jovanu Nedeljkoviću.

 U trećoj selekciji (10-12 godina)na pobedničko postolje su se ponela sva 3 takmičara iz Prokuplja.Najbolji u ovoj kategoriji bio je Vasilije Đinđić a odmah iza njega Uroš Đorđević na drugom mestu i Nikola Mitić na trećem.

 U četvrtoj selekciji odličan nastup imao je Teodor Tasković koji je takođe osvojio zlatnu medalju.

 Pre ovog takmičenja održano je i I kolo C programa na kome su naš klub predstavili Aleksa Milosavljević i Vuk Stevanović u kategoriji učesnika od 5-6 razreda ali oni nisu uspeli da se domognu medalje.

 -Kada se sumira današnji dan naši višebojci su osvojili 7 medalja što predstavlja veliki uspeh. Sve čestitke našim divnim momcima na ostvarenim rezultatima- naglasio je Mladenović.