Evo zašto mnogi nisu prisustvovali prijemu

1 min čitanja
Evo zašto mnogi nisu prisustvovali prijemu

Nedavno održan prijem kod gradonačelnika Prokuplja za нajbolje osnovce i srednjoškolce, kada je posebno nagrađeno 80 učenika, izazvao je nedoumice među mnogim roditeljima i đacima.

https://prokuplje.org.rs/vesti/najbolji-osnovci-i-srednjoskolci-na-prijemu-kod-gradonacelnika/

Najveća nedoumica je oko učenika Muzičke škole „Kornelije Stanković“ jer je mnogo njih osvojilo prva mesta, laureati su, ali nisu pozvani na prijem. Mi smo pozvali direktora ove škole Vladimira Drobnjaka, ali on nije odgovorio na poziv, niti se kasnije javio.

Ono što je trebalo da se naglasi, a što nije, je da su na prijemu bili učenici koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima koja su upisana u godišnji kalendar takmičenja Ministarstva prosvete.

Календар такмичења и смотри - Министарство просвете, науке и технолошког развоја
У циљу афирмација образовно-васпитног рада, постигнућа ученика и подизање квалитета образовања, за ученике основних и средњих школа, као ваннаставна

Doduše, nemoguće je naći stranicu na sajtu Ministarstva prosvete za takmičenja i smotre za osnovne škole, ali za srednje još uvek postoji.

Druga važna stvar je da škole, svaka za sebe, podnosi predloge dece koja će biti nagrađena.

To je sve naravno trebalo da stoji u tekstu koji je objavljen, kako bi roditelji, koji su nam se javili, znali zašto jesu ili nisu i njihova deca bila na tom prijemu. Prosto, neke stvari, barem zbog truda i uspeha dece je trebalo naglasiti.