DOŠLI U GRADSKU KUĆU, A TAMO NEMA NIKOG!       

2 min čitanja

Dvadesetak stanovnika Ulice Milke Protić tokom jutra pokušali su da razgovaraju sa nadležnima u Gradskoj kući, jer im je obećano da će se tokom ove godine asfaltirati ulica, ali u Gradskoj kući nikog nisu zatekli. Čak im je rečeno da s obzirom da je uveden Privremeni organ niko ne radi. Na kraju su ih poslali u Javno preduzeće za urbanizam i izgradnju grada Prokuplja, gde ih je primio direktor preduzeća Milisav Brajković.

-Čitave godine pokušavali smo da na zakonski način dođemo do lokalne samouprave, koja nam je obećala asfaltiranje ulice. Potpisivali se, zvali, slali dopise i ništa. Na kraju nam je obećano da će prvo da se rekonstruiše vodovodna i kanalizaciona mreža i da će nakon toga ulica da se asfaltira. Voda i kanalizacija su rešene, a od asfalta nema ništa- kaže Aleksandar Stanković koji živi u toj ulici.

Sada je situacija u ulici još gora, jer je nakon tih radova, samo poravnjan teren, a prva kiša napravila je haos. Tokom jučerašnjeg dana i smećar se zaglavio.

Stanković dodaje da su zbog situacije danas rešili da lično razgovaraju sa predstavnicima lokalne samouprave, i uruče im dopis, ali nikoga nisu zatekli u Gradskoj kući.

-Tamo neki samo gledaju u telefone. Kažu niko ne radi, Privremeni organ je formiran. Kakve to veze ima- pita se naš sagovornik.

Na kraju im je u Direkciji obećano da će JKP „Gradski vodovod“ da nasipa ulicu. Oni i ne znaju zašto su ih uputili u Direkciju, jer i ovom javnom rpeduzeću lokalna samouprava daje nalog za bilo koje radove, što znači da su oni svesni da je ipak jedina prava adresa za rešavanje njihovog problema upravo Gradska kuća.

Da su ih u Gradskoj kući slagali, znamo i mi, jer smo već u nekoliko navrata pisali o problemima ove ulice. Tada nam je član Gradskog veća za infrastrukturu Miladin Radoičić rekao da nisu mogli da asfaltiraju ulicu, jer ima nerešenih pravno- imovinskih odnosa.

-Ne može da se menja plan koji je već napravljen, dok se ne donese novo rešenje i srede ti imovinskopravni odnosi. Dok to čekamo, kontaktirali smo i Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ da se zamene vodovodne cevi, jer i to mora da se uradi, kao i deo kanalizacionih cevi. U planu je sve to. Kada se završi taj posao, stići će i rešenje o promeni plana, pa će se asfaltirati ova ulica- obećao je Radoičić još krajem jula ove godine, a tekst o tome možete pročitati ovde.

I bi voda i kanalizacija, a taj posao je završen krajem septembra. Ipak, od asfalta i čvrstog obećanja da će se ulica konačno srediti ništa.

I ne može da bude, jer oni regularno primaju plate iz budžeta grada Prokuplja, ali ne rade, Privremeni organ je, pa se ne radi.


5


0

The post DOŠLI U GRADSKU KUĆU, A TAMO NEMA NIKOG!        appeared first on Prokuplje press.