DOBIO POVIŠICU, ILI OTKAZ, DA LI ĆETE MOĆI DA ME POGLEDATE U OČI?

2 min čitanja

Kao jedini radnik Pošte Prokuplje koja pored Prokuplja pokriva Žitorađu, Blace i Kuršumliju, koji je u obustavi imam obavezu da javnost odnosno korisnike naših usluga a to je 100 posto stanovništva Topličkog okruga obavestim o pravim razlozima obustave i našim zahtevima.

Zarada većine nas u tehnologiji je oko 50.000.dinara što je malo iznad minimalne, a daleko ispod prosečne zarade u Srbiji. O uslovima u kojima radimo ne moram da vam govorim. Vidite nas po ulicama vašeg grada, sokacima, planinskim bespućima, po suncu, kiši, blatu, snegu, mrazu. Vučemo one ogromne torbetine, vozimo motore na -10… Zbog nedostatka radnika često udvajamo reone pa radimo do kasno u noć, a često nas možete videti i vikendom kako delimo zaostale pošiljke. Napuštaju poštu stari iskusni radnici pa smo prinuđeni da zapošljavamo bilo koga, a onda ti novi ili ne mogu uglavnom ne znaju ili prosto ne žele da rade pa vaše pošiljke kasne, lutaju ili nikada i ne stignu do vas. Znam da ste Vi naši korisnici, žrtve obustave jer niste na vreme poslali ili primili očekivanu, a sigurno važnu pošiljku.

Kao neko ko je odgovoran pred samim sobom i pred vama želim da vam se izvini u svoje ime i u ime Pošte zbog neprijatnosti koje doživljavate ovih dana. Moram da se osvrnem na ove, ne bih da nazovem kolegama, koji nastavljaju da rade.

Vojvodina stoji , Beograd takođe, veći deo centralne Srbije je u obustavi a jug i Prokupčani se prave ludi. Čime vas je pomoćnik direktora zadužila ili zaplašila? Niste svesni da svojim “radom ” nanosite samo štetu i preduzeću korisnicima? Kada bi svi stali, kao nedavno u Crnoj Gori, sve bi se rešilo za dva dana. Neodgovorno i neprimereno ponašanje, a tek  izgled, direktora pošte još više zbunjuje Vas a i nas. Iznosi neistine,govori o nekakvom modelu nagrađivanja koji bi nam omogućio, uz dodatni posao, i do 60 odstoveću platu. Mi tražimo 30 odsto za ovo što sada radimo, a o novom modelu nagrađivanja i vrednovanja rada trenutku meseci i godine ozbiljnog rada stručnih timova, a ne preko noći donete odluke nekog ko o Pošti ne zna ama baš ništa, a kako se nezvanično čuje iz te iste pošte odlazi brzo za ambasadora u Ljubljanu, što jasno dokazuje koliko ga Pošta, njeni radnici, a i Vi naši korisnici zanimaju.

Još jednom želim da se izvinim našim korisnicima i zamolim ih za još malo strpljenja jer ovo mora da se reši vrlo brzo nadam se u našu korist i na Vaše zadovoljstvo. A poštarima koji rade poručujem: “Dobio ja tih 30 odsto, a i vi ćete, ili otkaz da li ćete moći da me pogledate u oči ili da se sa mnom pozdravite!?”

Slavoljub Sretković, poštar u štrajku


49


1

The post DOBIO POVIŠICU, ILI OTKAZ, DA LI ĆETE MOĆI DA ME POGLEDATE U OČI? appeared first on Prokuplje press.