ĐUREVAČKO NASELJE SE VEĆ SPREMILO ZA BADNJE VEČE

1 min čitanja
ĐUREVAČKO NASELJE SE VEĆ SPREMILO ZA BADNJE VEČE
Već spremni, kao i prošle godine, foto:Fejsbuk Đurevačko naselje

Tradicionalno i naredne godine za Badnje veče u Đurevačkom naselju deci će se deliti paketići, a spremiće se i Česnica za zlatnikom i šest srebrnjaka. Ovim stanovnici nastavljaju obeležavanje najradosnijeg pravoslavnog praznika, koji je pokrenuo preminuli stanovnik Đurevačkog naselja Dragan Marinković Kasandra, pre osam godina.

Kako kažu organizatori, već je sve spremno i javili su s edonatori koji će pomoći da se okupe građani i uvesele deca.

– I narednog Božića koji je uskoro, organizujemo komšijsko druženje tokom Badnje večeri. U planu je da deca recituju, pali se Badnjak, lomi Česnica, druži sa Deda Mrazom uz vatromet, a deci podele paketići. Ove godine za Badnje veče podeljeno je sto paketića-kaže Dejan Veljović, administrator Fejbuk grupe “Đurevačko naselje” na kojoj se zapravo objavljuju obaveštenja i organozovalo prikupljanje donacija.

Kako dodaje, darodavci za 2024. Godinu su pored stanovnika Đurevačkog naselja i ljudi iz dijaspore.

Organizatori za 2024. godinu su pored Dejana Veljovića i Srećko Stamenković, Dejan Milosavljević, Petar Veljović, Dušan Mitrović .

Okupljanje komšiluka će biti na istom mestu u Đurevačkoj 18 .  

Kao i svake godine darodavci Česnice je familija Arsić, zlarnik je dala porodica Andrijević a srebrnjake porodice Radonjić, Denić, Stojanović, Marković, Hadžić, Perić.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su pomogli da i naredne 2024. godine stanovnici Đurevačkog naselja dočekaju Božić u slozi i jedinstvu, okupljanjem na Badnje veče.