Deca usred dana polomila aparat za igračke i pred prolaznicima ih krali

1 min čitanja
Deca usred dana polomila aparat za igračke i pred prolaznicima ih krali
Automat koji je bio meta napada, ali ne smao jednom, foto:ProkupljePress.com

Nekoliko maloletnika, starosti devet godina, razbilo je automat za igračke, koji se nalazi preko puta zgrade Gimnazije u Prokuplju i iz njega su izvukli sve igračke. Ono što je zanimljivo je da se sve dešavala usred dana, na jednom od školskih odmora.

-Bilo je strašno. Čuo se prasak, pa su nakon lomljave stakla krenuli da izvlače igračke. Onda su sa igračkama pobegli ka školi, a sve je prijavljeno policiji- kaže svedok onoga što se dešavalo, koji je bio zgranut onim što vidi.

Njega je iznenadilo što su to mala deca i što su na očigled prolaznika sve to činili, bez da pokažu neki znak, ako ničeg drugog, onda stida.

Policija je pronašla maloletnike koji su razbili aparat i igračke pokupila, i vratila.

-I to nije prvi put. Gledam juče srednjoškolka pokušava onu lažnu novčanicu da stavi u aparat. Ja joj objašnjavam da svaka novčanica ima vodeni žig i da joj to neće proći, jer aparat je neće prihvatiti, a ona bez trunke sramote i dalje pokušava i dodaje da je htela da proba, pa ako uspe- kaže osoba koja je prodavac u obližnjoj radnji.

Za nju je ovo uznemirujuće jer pokazuje koliko deca ne prezaju ni pred čim i za to krivi uticaj društvenih mreža.

-Ali ne samo društvene mreže. I roditelji su ti koji zapravo više ne reaguju i ne vaspitavaju svoju decu, da je sramota da se krade i da je to strašno. Na žalost, ovo je postala svakodnevica- zaključuje ona, još uvek ne verujući šta je videla.

Ovo je slika onoga čega smo se najviše bojali, a to je prepoznavanje negativnih pojava kao nečeg normalnog i čak na žalost, uobičajnog.