Deca nastavniku pripremila iznenađenje za penziju:Osećanja su pomešana

1 min čitanja
Deca nastavniku pripremila iznenađenje za penziju:Osećanja su pomešana
Ovako je bilo danas u tatkovoj školi, foto:printscreen

U Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“ Prokuplje matematičar Dušan Vukašinović proveo je svoj radni vek, učeći decu jednom od najvažnijih ali i najnepopularnijih predmeta. I danas mu je bio poslednji radni dan, nakon koga počinje penzija.

I u momentu kada je izlazio iz škole, dočekalo ga je iznenađenje: svi đaci i kolege su napravili vrstu i uzvicima ljubavi i sreće pozdravili nastavnika i njegov posledni radni dan. Jedan dečak ga je zagrlio, a jedan je čak pokušao da mu poljubi ruku, ali mu Vukašinović nije dozvolio. To govori o tome koliko je on bio cenjen, poštovan i voljen među osnovcima.

-Osećanja su pomešana. Ne znam, ima tu tuge, što odlazim iz škole, ali i sreće kada sam ih sve video- kaže za ProkupljePress.com Dušan Vukašinović.

Priznaje da mu je prijala pažnja.

-Nekako sam ih poslednjih godina razmazio. Gledao sam ih kao svoje unuke, a ovaj oproštaj nisam očekivao. Zaista sam ganut- dodaje naš sagovornik.

Penzije se po malo plaši, ali su mu kolege već odredile kako će da koristi slobodno vreme: kupili su mu planinarski arnac, jer Vukašinović godinama unazad planinari.

Zanimljivo je da je i njegov otac bio nastavnik matematike, mnogi ga se sećaju, jer je rpedavao u tehničkoj, Medicinskoj i malo u Gimnaziji. Reč je o Milošu Vukašinoviću. Znate ga barem po tome da kada đak ne uradi nešto duplira mu se domaći! A onda možda dobijete i puta tri, pa puta pet....I majka je prosvetni radnik, bila je učiteljica u Ćićkovoj školi.

I eto Dušan je krenuo stopama roditelja i sebe dao obrazovanju generacija koje su dolazile, punih 40 godina!